12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGropile din asfalt - cosmarul soferilor craioveni

Gropile din asfalt – cosmarul soferilor craioveni

Zeci de soferi s-au trezit cu autoturismele avariate in noaptea de marti spre miercuri, pe soseaua de centura a Craiovei, in cartierul Craiovita Noua, dupa ce au intrat cu rotile intr-o groapa de dimensiuni impresionante din mijlocul strazii. Un echipaj de politie sosit intr-un tirziu la fata locului a incercat sa-i ghideze pe soferi, dar chiar si in aceste conditii, unii dintre ei au nimerit cu masinile tot in „crater“. Desi admit ca asfaltul cu care s-au efectuat plombarile „s-ar putea sa nu fi fost de cea mai buna calitate“, autoritatile locale considera ca nu au nici o vina.

„Nu mi-am dat seama ca este o groapa atit de mare, pentru ca era carosabilul umed. Cred ca acest crater are o jumatate de metru adincime. Am simtit de parca masina s-a rupt in doua. Am facut pana si pe fata, si pe spate. Nu am avut decit o roata de rezerva, asa ca am stat mai bine de doua ore pina sa reusesc sa plec din nou cu masina“, a spus Cornel Bacanu, unul dintre soferii ghinionisti.

„Soferii pagubiti trebuie sa reclame la primarie avarierea autoturismelor. Politia nu poate decit sa constate avariile produse si sa elibereze certificatele constatatoare necesare in service,“ a spus agentul Petre Jianu.

Mihai Dragu, viceprimarul municipiului Craiova, considera insa ca edilii nu au nici o vina ca asfaltul s-a distrus si soseaua de centura a devenit impracticabila. „Gropile din asfalt au aparut o data cu incalzirea vremii. Asa se intimpla dupa ce se ia zapada. Se poate ca asfaltul folosit sa nu fi fost de cea mai buna calitate si, din aceasta cauza, s-a intimplat asa ceva. Oricum, primaria nu poate sa plateasca daunele. Soferii trebuie sa-si repare masinile folosindu-si politele de asigurare. Cei care nu au asa ceva ar trebui sa-si procure“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS