16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO craioveanca „s-a mutat“ in Sectia urgenta

O craioveanca „s-a mutat“ in Sectia urgenta

Personalul medical de la Sectia urgenta a Spitalului de Urgenta Craiova s-a pricopsit in 8 ianuarie cu un nou caz social. Natalia Iancu, de 54 de ani, din Craiova, a fost adusa cu salvarea in stare de soc.

Diagnosticul pus de medici in urma radiografiei a fost pneumonie bazala stinga, boala cauzata probabil de frigul pe care femeia l-a indurat locuind practic intr-un Matiz. Dupa doua zile, timp in care a fost tinuta sub observatie, a fost internata la Sectia medicala 1. Tinuta sub tratament, femeia s-a mai inzdravenit, iar medicii au vrut sa o transfere la Spitalul de boli infectioase, dar aceasta a refuzat. Pe 16 ianuarie, Natalia Iancu a fost externata oficial, fiindu-i intocmite toate formalitatile. Insa, desi e externata, medicii nu au unde sa o trimita, asa ca locuieste in salonul 2 de la Urgenta pina se va gasi o solutie.

„Aceasta pacienta este un caz aparte. Practic este externata, dar nu avem unde sa o trimitem, iar pe strazi nu o putem lasa. Hotarisem sa o internam la boli infectioase, dar a refuzat categoric. Nu o mai putem tine in salon. Astazi (marti-n.r.) am solicitat si ajutorul unui psihiatru pentru a o consulta, iar in cazul in care se dovedeste ca are tulburari psihice, vom cere acordul fiului pentru a o interna la spitalul de profil. Am reusit dupa multe dezbateri sa o convingem sa faca un examen dermatologic si asteptam rezultatul“, a precizat medicul Andrei Pana, directorul de ingrijiri al Spitalului de Urgenta Craiova..

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS