21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa spitale mici, fonduri pe masura

La spitale mici, fonduri pe masura

Cu toate ca a incheiat anul 2003 cu realizari, Spitalul Orasenesc din Segarcea nu a primit nici un ban in plus. Unitatea sanitara a fost in schimb „recompensata“ cu un buget cu 250 de milioane de lei mai mic decit ar avea nevoie, pentru primul trimestru al acestui an.

„In lipsa unui contract de furnizare a serviciilor medicale pe anul in curs, a trebuit sa semnam, ca toate celelalte spitale din tara, un act aditional la contractul anterior in baza caruia am primit un buget echivalent cu media din anul trecut, adica aproximativ 950 de milioane de lei, in conditiile in care am avut realizari de aproximativ 1,2 miliarde de lei“, a declarat dr. Ioan Pana, directorul Spitalului Orasenesc Segarcea.

Cele 950 de milioane de lei sint, in opinia lui Pana, suficiente doar pentru a asigura supravietuirea spitalului. „In ce conditii, nu mai are rost sa vorbesc. Ma deranjeaza doar atunci cind autoritatile judetene raporteaza primului-ministru pe la videoconferinte ca treburile merg foarte bine in sanatatea doljeana si ca spitalele nu mai nevoie de nimic“, a adaugat Pana.

Tot pe baza de act aditional s-au facut si achizitiile de medicamente si materiale sanitare. „Din punctul acesta de vedere, a fost un lucru bun, pentru ca nu ne-au obligat sa luam licitatiile de la zero. Toata lumea stie cit de greoaie sint procedurile de achizitie prin aceasta metoda“, a declarat directorul Spitalului Segarcea.

Daca la capitolul datorii catre furnizori pe anul 2003 Spitalul Segarcea sta bine, altfel stau lucrurile la capitolul utilitati. Spitalul a depasit plafonul la convorbiri telefonice, stabilit de Casa de Asigurari de Sanatate Dolj, cu aproximativ 15 milioane de lei, bani care vor fi opriti din bugetul spitalului. Si cum de banii alocati pentru hrana bolnavilor, medicamente si materiale sanitare nu se va putea atinge nimeni, fiind si asa destul de putini, diferenta ar putea fi sesizata la salariile cadrelor medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS