12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGropile din asfalt inghit miliarde de lei

Gropile din asfalt inghit miliarde de lei

Dupa deszapezirea strazilor din Tirgu Jiu au aparut gropile in asfalt. Modul in care a fost curatata zapada de pe carosabil a dus la cheltuirea multor miliarde din bugetul primariei. Anul trecut, mai multi gorjeni au dorit sa actioneze in judecata Primaria Tirgu Jiu pentru repararea autoturismelor. Au renuntat la aceasta masura, considerind ca pierd vremea cu un astfel de proces. Cert este ca primaria a cheltuit multe zeci de miliarde de lei pentru repararea drumurilor.

Pe strazile din Tirgu Jiu au aparut gropile in carosabil, spre disperarea soferilor. Sarea si nisipul presarate pe strazi au dus la distrugerea asfaltului. Reprezentantii municipalitatii se pregatesc si ei de refacerea drumurilor, pentru care vor cheltui zeci de miliarde de lei de la buget. Anul trecut, Primaria Tirgu Jiu a acordat peste 38 de miliarde de lei pentru asfaltare. Pentru suprastructuri noi pe o distanta de sapte kilometri au fost date peste 20 de miliarde de lei, iar pentru plombare 15 miliarde de lei. Au mai fost cheltuite patru miliarde pentru asfaltarea trotuarelor, aleilor, parcarilor si refugiilor din municipiu.

Nu se stie suma exacta alocata pentru plombarea gropilor din asfalt

Primarul Florin Circiumaru este convins ca anul acesta va aloca pentru asfaltarea strazilor din Tirgu Jiu multe miliarde de lei, dar nu stie exact suma. Desi a fost aprobat un buget special pentru aceasta activitate, suma ramine secreta.

„Centralizarea sumelor pentru 2004 presupune un timp mai indelungat, iar daca doriti neaparat sa stiti valoarea acestor lucrari va rog sa faceti o solicitare scrisa“, a spus purtatorul de cuvint al primariei, Constantin Cretan, de la care am putut afla doar ca sapte strazi vor fi asfaltate in acest an. Lucrarile de plombare a gropilor din Tirgu Jiu vor incepe imediat ce vremea va permite acest lucru. Pina atunci, conducatorii auto scot din buzunar bani pentru repararea masinilor. Anul trecut, mai multi gorjeni si-au exprimat dorinta de a cere in instanta de judecata sume de bani primariei, reprezentind contravaloarea repararii autoturismelor dupa ce acestea s-au defectat pe strazile din municipiu. Ei au dorit chiar sa-si infiinteze o asociatie pentru a putea discuta altfel cu autoritatile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS