10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate20% deducere din impozitul pe venit

20% deducere din impozitul pe venit

Doljenii care si-au construit o casa sau au inceput constructia uneia pot obtine, pina la 30 iunie, o deducere din impozitul anual pe venit a unei cote de 20 de procente din valoarea materialelor folosite in constructie. Depasirea termenului de 30 iunie 2004 atrage pierderea dreptului de acordare a acestei facilitati. Aceasta se va acorda pentru valoarea materialelor aferente constructiei unei singure locuinte, in limita impozitului datorat pentru anul fiscal respectiv, pe baza unei documentatii bine stabilite prin lege.

Contribuabilii doljeni, care au inceput sau finalizat constructia unei locuinte, vor primi aceasta deducere de la unitatile locale ale Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj pe baza unei cereri insotite de copiile urmatoarelor documente: autorizatie de construire, contractul de construire, situatii de lucrari anuale in care sint inscrise cheltuielile materiale efectuate in perioada impozabila respectiva, situatia definitiva de lucrari in cazul cumpararii directe de la constructor, documente justificative pentru materialele cumparate in anul 2003 (facturi, chitante fiscale, bonuri fiscale emise de aparate de marcat electronice fiscale -n.r.), procesul-verbal de receptie a lucrarii.

In cazul in care bunul pentru care se acorda facilitatea este detinut in coproprietate, reducerea reprezentind 20% din valoarea materialelor folosite se acorda pentru fiecare proprietar pe baza de documente justificative in limita cuantumului acestei facilitati, corespunzator proportiei detinute in proprietate si impozitului datorat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS