10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverinenii platesc facturi pentru incalzire calculate corect

Severinenii platesc facturi pentru incalzire calculate corect

Inspectorii Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala si cei ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au constatat ca ajutoarele de incalzire au fost repartizate potrivit prevederilor legale si ca in apartamentele severinenilor se asigura temperatura ambientala de confort.

Reprezentantii celor doua institutii au desfasurat, in aceste zile, actiuni de verificare atit la distribuitorul de agent termic, cit si in apartamentele severinenilor, pentru a constata daca este asigurata temperatura de confort potrivit prevederilor contractuale, de 20 de grade Celsius, plus sau minus doua grade. Aceste controale au fost efectuate la solicitarea guvernului si au vizat, de asemenea, verificarea facturarii energiei termice pe ultimele doua luni ale anului trecut, dar si a modului in care s-au acordat ajutoarele pentru incalzire.

Nu s-au depistat abateri care sa influenteze costurile pentru populatie

Inspectorii OJPC Mehedinti au constatat ca valoarea facturilor pentru incalzire, platite de severineni in lunile noiembrie si decembrie, a fost calculata in mod corect. „Nu s-au constatat facturi mai mari la plata, fata de iarna anului precedent. Din verificari, a reiesit chiar ca exista diferente, in sensul scaderii facturilor. Am verificat si modul de acordare a ajutoarelor sociale pentru incalzire. Din punctul nostru de vedere, controalele au vizat modul de acordare a ajutoarelor pentru incalzire, conform Ordonantei 81/2003. Am verificat, in aceasta perioada, si modul in care se respecta valorile parametrilor energiei termice, in sensul asigurarii in apartamente, conform legii, a celor 20 de grade Celsius – temperatura ambientala de confort. Nu am depistat probleme deosebite si am constatat ca s-au respectat termenele si formularistica de acordare prevazute de ordonanta. Nu s-au depistat abateri majore, care sa influenteze costurile pentru populatie, la apa calda si caldura furnizate. Controalele au fost efectuate la mai multe blocuri si asociatii de locatari-proprietari“, a spus Anastasia Horhoianu, directorul executiv al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Mehedinti. Rezultatele controalelor efectuate in judet vor fi inaintate atit Prefecturii Mehedinti, cit si guvernului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS