18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeful Garzii Financiare Gorj, verificat de Ionel Blanculescu

Seful Garzii Financiare Gorj, verificat de Ionel Blanculescu

Mai multi comisari ai Garzii Financiare Gorj au trimis un memoriu Autoritatii Nationale de Control, prin care aduc la cunostinta secretarului de stat, Ionel Blanculescu, mai multe abuzuri facute de comisarul-sef, Marinel Nedelut. Noua comisari au fost pusi pe liber de la 1 ianuarie 2004, fara sa li se comunice decizia si fara sa fi fost evaluati de cineva. Ei s-au trezit marti ca nu se mai regasesc pe condica de prezenta a Garzii Financiare Gorj. Reclamatia a ajuns ieri la Ionel Blanculescu si acesta a hotarit sa-si trimita echipa de control la Tirgu Jiu.

Noua comisari ai Garzii Financiare Gorj au aflat marti, cind au venit la serviciu, ca nu mai lucreaza in institutia condusa de Marinel Nedelut. Acestia habar nu aveau ca decizia de a parasi locurile de munca o luase seful lor, din 1 ianuarie 2004. Dumitru Pirvulescu, Traian Iana, Gheorghe Grigorescu, Ioan Puchiu, Laurentiu Codita, Vasile Gruiescu, Andrei Saceleanu, Florin Vladutoiu si Daniel Danau au cerut explicatii lui Marinel Nedelut pentru a afla ce se intimpla.

„Nedelut ne-a invitat la sala de sedinte, unde, in prezenta comisarilor-sefi de divizie, ne-a comunicat ca, incepind cu 1.01.2004, nu mai sintem in structura Garzii Financiare, fiind transferati in cadrul Directiei de Finante din Gorj“, a declarat unul dintre comisarii pusi pe liber. Comisarii spun ca in luarea acestei decizii nu au fost consultati si nici nu au fost aplicate criteriile de evaluare profesionala, care au fost transmise de Autoritatea Nationala pentru Control, la toate sectiile din tara. Ei nu au fost niciodata evaluati, pentru ca, in baza punctajului obtinut, sa fie intocmit un clasament pentru a vedea cine ramine si cine pleaca.

Evaluare imaginara a lui Nedelut

Legea spune ca dupa evaluare se intocmeste un tabel pe puncte, iar ultimii parasesc locurile de munca. „In Gorj, nu s-a facut aceasta evaluare. Ne-am trezit pusi pe liber. Cine a stabilit si pe ce baza acest lucru?“, s-au intrebat acestia.

Cei noua comisari au inaintat marti sesizari Autoritatii Nationale de Control, Garzii Financiare Centrale si prefectului de Gorj, Toni Grebla, cel care trebuia consultat in privinta reorganizarii din Gorj. Prefectul spune ca nu a fost nici macar informat despre ce se intimpla in institutie. El sustine ca ieri a avut o discutie cu Ionel Blanculescu si ca acesta a dispus ca in Gorj sa vina in curind o echipa de control pentru a verifica legalitatea masurilor luate de Marinel Nedelut. Pina atunci, comisarii dati afara il acuza pe seful lor de abuz in serviciu. Comisarul-sef al Garzii Financiare a fost ieri la Bucuresti pentru sedinta de bilant a institutiei. Cind se va intoarce, este posibil sa gaseasca in birou echipa lui Blanculescu.

Firma familiei Nedelut inregistreaza un profit mic

Echipa de control a lui Ionel Blanculescu este posibil sa verifice si societatea comerciala detinuta de soacra sefului Garzii Financiare, Marinel Nedelut. Societatea comerciala TORSAN SRL inregistreaza o cifra de afaceri fabuloasa in comparatie cu profitul net la sfirsit de an. In 2001, la o cifra de afaceri de sase miliarde de lei, societatea a inregistrat un profit net de 41 de milioane de lei.

Un an mai tirziu, aceeasi societate avea peste sase miliarde de lei cifra de afaceri, iar profitul net era de doar 2.964.000 de lei. Membrii echipei de control vor evalua si imobilele pe care Marinel Nedelut si familia sa le detin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS