14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFiul directoarei a falsificat bancnote de 50.000 de lei

Fiul directoarei a falsificat bancnote de 50.000 de lei

Fiul directoarei de la Scoala generala nr.6 Bailesti este cercetat de Serviciul de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul IJP Dolj si de Politia municipiului Bailesti, pentru ca a contrafacut si a plasat mai multe bancnote false de 50.000 de lei.

Politistii cautau inca de la sfirsitul anului trecut autorul, dar abia saptamina trecuta au reusit sa-l identifice, dupa ce falsificatorul a schimbat fiicei unui fost politist doua bancnote de 100.000 de lei in hirtii de 50.000 de lei. Dorind sa faca niste cumparaturi cu banii primiti, fata a aflat ca bancnotele sint false, lucru pe care i l-a spus si tatalui ei, care a anuntat politia. Asa au ajuns politistii sa-si dea seama ca falsificatorul este Edgar Bonea, de 15 ani, elev in clasa a VIII-a la Scoala nr.5 Bailesti, nimeni altul decit fiul directoarei de la Scoala nr. 6 Bailesti, profesoara de franceza Luminita Bonea.

La perchezitia efectuata luni la domiciliul familiei Bonea, oamenii legii au descoperit calculatorul si imprimanta cu care s-au facut falsurile – imprimanta pe care Scoala nr.6 Bailesti o primise de Craciun din partea primariei si pe care directoarea o luase acasa – precum si citeva dintre bancnotele falsificate prin scanare.

„Falsurile nu erau totusi atit de reusite, putind fi destul de usor de detectat. Hirtia era de proasta calitate si nu aveau nici firul de siguranta. Cu toate astea, unii vinzatori au fost indusi in eroare, vreo trei astfel de bancnote fiind detectate abia cind au ajuns la Banca Comerciala. Cind l-am luat la intrebari, copilul n-a mai avut incotro si a recunoscut ca el si cu inca un coleg de clasa sint autorii falsurilor“, a precizat comisarul-sef Iorgu Bobeica, seful Politiei municipiului Bailesti.

Politia continua cercetarile pentru depistarea tuturor bancnotelor contrafacute si lansate pe piata de baiatul directoarei de scoala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS