11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePe strazile din Craiova s-a mers de-a... busitelea

Pe strazile din Craiova s-a mers de-a… busitelea

Ploaia care a cazut ieri-dimineata i-a facut pe multi soferi sa regrete ca si-au scos masinile din garaj. Pret de citeva ore, mai exact pina mercurul termometrelor a inceput sa urce catre zero grade Celsius, orasul a fost transformat intr-un imens patinoar. Masinile dansau in ritmul injuraturilor soferilor, iar pietonii care au cutezat sa iasa pe strada fara sa-si fi tras sosete peste botine au mers mai mult in miini. „In intervalul 7.00 – 9.30, a circula cu masina insemna sinucidere curata. Nimeni de la comandamentul de deszapezire nu a fost vazut pe strada, dar ma gindesc ca nici ei nu puteau circula“, a declarat Ilie Nicolaescu, sofer.

In numai patru ore, la Biroul Politiei Rutiere a Municipiului Craiova au fost anuntate peste 30 de accidente sau tamponari usoare, iar la Clinica de Ortopedie din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova s-au prezentat 20 de persoane cu fracturi la miini sau la picioare. „Media pe zi este 60-80 de cazuri, dintre care trei-patru necesita interventii chirurgicale sau internari. Este vorba in general de batrini. De aceea le recomandam sa nu iasa din casa decit daca este nevoie. Daca totusi trebuie sa iasa din casa, sa isi puna peste botine niste sosete“, recomanda dr. Dan Anusca, seful Clinicii de ortopedie din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova.

Medicii spun ca persoanele care aluneca pe gheata, chiar daca nu acuza dureri foarte mari, ar trebui sa se prezinte la spital pentru un control de rutina.

Dupa ce s-a mai incalzit, iar gheata a inceput sa se topeasca, au aparut si angajatii firmelor de deszapezire si au aruncat cu material antiderapant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS