12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectiile scolare vor fi intransigente

Inspectiile scolare vor fi intransigente

Conducerea ISJ Dolj a inceput inspectiile scolare, in al doilea semestru fiind programate astfel de actiuni in 43 de unitati de invatamint din Craiova si din judet. Inspectorul general adjunct al ISJ Dolj, Florea Gaina, spune ca proiectarea inspectiei a fost conceputa pe patru ani, incepind din 2001, urmind ca in anul scolar 2004-2005 aceasta sa se incheie, fara ca vreo scoala sa fie omisa.Acesta spune ca inspectia vizeaza: baza materiala; incadrarea cu personal didactic; proiectarea activitatii manageriale, de la director pina la dirigintele clasei; activitati de perfectionare; calitatea procesului instructiv-educativ si nivelul de pregatire a elevilor; aplicarea curriculumului national, din care se acorda o atentie sporita modului in care se introduce curriculumul la decizia scolii (CDS); respectarea cerintelor MECT fata de alegerea tematicilor; colaborarea cu agentii economici, consiliile locale, primarii, precum si realizarea de parteneriate educationale cu unitati scolare din tara si din strainatate.

„Vom verifica cu minutiozitate frecventa elevilor la scoala, prezenta profesorilor la ore, prin sondaje si unde sint sesizari, ritmicitatea notarii elevilor, nivelul de pregatire al elevilor din clasele terminale, activitatile extracurriculare si educative“, mai spune Gaina.

Inspectiile scolare nu sint secretizate, graficul fiind deja prezentat directorilor de gradinite, scoli generale, licee, grupuri scolare si colegii. Florea Gaina sustine ca nu tolereaza incalcarea legilor:

„Ar fi multumitor daca inspectia ar avea un caracter constatativ si ameliorativ, astfel incit sa aiba ca finalizare cresterea calitativa a actului didactic. Dar nici un director sau cadru didactic sa nu considere ca vom tolera incalcarea legilor, a regulamentelor scolare sau ca vom accepta superficialitatea si nepasarea, cind este vorba de soarta copiilor. Daca situatia o cere, nu vom ezita sa aplicam masurile disciplinare cele mai drastice, in conformitate cu Statutul Personalului Didactic“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS