15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate24 de salariati de la ROTRAS Drobeta Turnu Severin au primit preaviz

24 de salariati de la ROTRAS Drobeta Turnu Severin au primit preaviz

24 de angajati ai Fabricii de Anvelope ROTRAS Drobeta Turnu Severin au primit ieri preaviz de 15 zile, urmind sa intre in somaj dupa expirarea acestui termen.

Masura a fost luata dupa ce decizia privind disponibilizarea a fost aprobata in sedinta Adunarii Generale a Actionarilor, din 19 noiembrie 2003. La sfirsitul anului trecut, singura fabrica de anvelope gigant din Romania s-a confruntat cu o situatie economica dificila. Din cauza lipsei de comenzi ferme, patronatul a fost la un pas de a trece la un program de concediere colectiva, in urma caruia 290 dintr-un total de 321 salariati urma sa plece acasa, cel putin pina in martie 2004.

In urma unor proteste de citeva zile, in fata intreprinderii, patronatul a incercat sa gaseasca solutii de iesire din criza. Mai mult de 75 la suta din productia fabricii de anvelope este destinata pietei interne, restul ajungind pe pietele de profil din Macedonia, Grecia, Italia sau Ungaria. In 2003, la ROTRAS Drobeta Turnu Severin s-a lucrat efectiv numai 23 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS