24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSponsorizari de 4,5 miliarde pentru orfanii din Gorj

Sponsorizari de 4,5 miliarde pentru orfanii din Gorj

Directia pentru Protectia Copilului a obtinut un proiect PHARE de 280.000 de euro

Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului (DPDC) Gorj a primit anul trecut, sub forma de donatii si sponsorizari, aproximativ 4,5 miliarde de lei de la partenerii institutiei. Pina in decembrie 2003, fusesera cheltuiti 3,5 miliarde de lei, restul de bani urmind sa fie cheltuiti pentru realizarea obiectivelor trecute in conventiile incheiate cu sponsorii.

Pe linga banii primiti din sponsorizari, DPDC Gorj a obtinut aprobarea unui proiect PHARE, in valoare de 280.000 de euro, pentru inchiderea Centrului de Plasament de la Tirgu Jiu. Autoritatile judetene vor contribui cu aproape 80.000 de euro. Autoritatile din domeniul protectiei copilului au intocmit trei astfel de proiecte, dar s-a obtinut finantare numai pentru unul singur.

100 de copii scosi din centrele de plasament

Masura face parte din strategia de restructurare a sistemului de protectie a copilului, care trebuie finalizata pina in 2007. Toti copii institutionalizati in centrele de plasament vor fi incredintati familiilor adoptive, asistentilor maternali sau vor fi internati in centre de tip familial. Pentru a se ajunge la desfiintarea centrelor de plasament, numarul copiilor internati a fost redus treptat. Daca la inceputul lui 2003 in centrul de la Tirgu Jiu erau 176 de copii, la sfirsitul anului trecut numarul acestora era de 97. Dintre cei 551 de copii institutionalizati in toate centrele din judet la inceputul lui 2003, doar 414 mai erau inregistrati la sfirsitul aceluiasi an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS