15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul Judetean Mehedinti risca sa ramina fara medicamente

Spitalul Judetean Mehedinti risca sa ramina fara medicamente

Spitalul Judetean Mehedinti risca sa ramina fara medicamente, daca nu vor fi achitate catre furnizori cel putin facturile restante aferente anului 2002.

Potrivit directorului adjunct al unitatii medicale, Gheorghe Moraru, stocul actual de medicamente va fi epuizat, cel mai tirziu, pe 20 ianuarie. Daca nu se vor primi bani cel putin pentru plata facturilor din 2002, furnizorii nu vor mai aproviziona cu medicamente spitalul.

In luna decembrie, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Mehedinti a alocat Spitalului Judetean 25 de miliarde de lei pentru plata medicamentelor. Suma nu acopera arieratele din 2002, care totalizeaza 30 de miliarde de lei, si datoriile acumulate in 2003, in valoare de 50 de miliarde de lei. Gheorghe Bunciu, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Mehedinti, a declarat ca situatia ar reveni la normal numai dupa aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an, cind se vor sti cu siguranta sumele care vor fi alocate unitatilor spitalicesti din judet pentru plata arieratelor catre furnizori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS