18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorii regiilor craiovene, chemati sa-si justifice salariile

Directorii regiilor craiovene, chemati sa-si justifice salariile

Consilierul craiovean PRM Dumitru Dolea este hotarit sa inceapa anul in forta, convocind miine o sedinta in care vrea sa discute situatia economico-financiara a regiilor subordonate consiliului local, in special a celor care anul trecut au fost depistate cu pierderi de zeci de miliarde de lei in urma unui control efectuat de municipalitate. Dolea le va cere directorilor sa-si justifice salariile exagerat de mari pe care le incaseaza lunar, mai ales ca la sfirsitul anului trecut unii dintre ei si-au marit din nou retributiile pentru activitatea prestata.

„Asa cum a hotarit consiliul local la sfirsitul anului trecut, fiecare regie subordonata trebuie sa prezinte lunar un raport de activitate. Daca are pierderi, trebuie sa prezinte planul de masuri pentru redresarea financiara. In acest context, le voi cere directorilor sa-si justifice salariile mari pe care le au. Sedinta va fi publica“, a spus Dumitru Dolea.

Reamintim, anul trecut, Regia Autonoma de Apa inregistra pierderi de peste 18 miliarde de lei din cauza tichetelor de masa pe care le acordase salariatilor fara sa aiba acoperirea necesara, in timp ce Regia Autonoma de Transport avea un deficit de peste 27 de miliarde de lei, practic, singura solutie ca aceasta sa fie mentinuta in viata constind in subventia acordata anual de la bugetul local. Cu toate acestea, directorul general Iulian Ocroteala are un venit brut de 40 de milioane de lei, in timp ce ceilalti trei directori au salarii de peste 30 de milioane de lei. La fel, ceilalti directori de regii, Leonida Nicolaescu – Regia de Apa, Tatian Tudorache – Regia de Termoficare si Ilie Badescu – Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ, au venituri lunare comparabile. Singurul care ar putea avea o scuza in ochii contribuabililor la buget ar putea fi Ilie Badescu, cel care, spre deosebire de colegii sai, isi mentine regia pe linia de plutire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS