12.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConductele de apa au crapat din cauza gerului

Conductele de apa au crapat din cauza gerului

Lucratorii de la Regia de Apa Craiova au muncit aproape zece ore la minus 13 grade Celsius deoarece pe strada Caracal s-a spart o conducta de apa. „S-a lucrat greu pentru ca a fost nevoie sa spargem asfaltul cu pichamarul si apoi sa sapam ca sa ajungem la conducta. Pamintul era inghetat, apa tisnea prin toate crapaturile, iar afara erau multe grade sub zero“, a spus seful echipei de interventie de la Regia de Apa.

Conducta s-a spart in noaptea de sase spre sapte ianuarie. Locuitorii de pe strada Caracal nu au ramas fara apa, dar au avut presiunea mai mica la robinet.

In minivacanta de sarbatori, lucratorii regiei au avut doar probleme minore, care s-au putut remedia in maximum o ora. „Este prima defectiune mare din acest an, unde a fost nevoie de o echipa de interventie complexa si de utilaje. Conducta era veche si, din cauza gerului si a trepidatiilor, a cedat“, sustine Leonida Nicolaescu, directorul Regiei de Apa Craiova.

Si cum zilele geroase abia au inceput, probabil ca vor mai exista avarii la reteaua de apa in Craiova, unde majoritatea conductelor de apa sint vechi si destul de uzate.

Eventualele defectiuni pot fi anuntate la dispeceratul regiei, la numerele de telefon 422.748 sau 422.119.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS