12.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverinenii isi fac provizii de fructe si lactate

Severinenii isi fac provizii de fructe si lactate

Primele cumparaturi ale severinenilor in noul an au constat in produse lactate, de panificatie si fructe. Dupa friptura, cozonaci si alte bucate alese, consumate in timpul sarbatorilor de iarna, severinenii au iesit din case sa cumpere apa minerala, sucuri si piine.

Patronii de buticuri nici nu s-au mai grabit sa faca aprovizionarea, dupa ce rafturile magazinelor au ramas aproape pustii. Ei considera ca, pina la jumatatea lunii ianuarie, vinzarile vor merge destul de prost, pentru ca nu s-au terminat inca proviziile din timpul sarbatorilor de iarna.

„Deocamdata, ne descurcam cu ce mai avem prin rafturi, pentru ca se cumpara foarte putin. Majoritatea vin sa ia sucuri, apa minerala, dulciuri sau fructe. Cind vom termina si ce mai avem, vom face aprovizionarea, dar asta dupa 15 ianuarie. Am avut vinzare buna toata luna decembrie, ceea ce acopera lipsa de clienti din ianuarie“, a spus Sergiu Grigore, patronul unui magazin din Drobeta Turnu Severin.

„Inainte se duceau mai intii la tarabele cu cartofi sau alte produse“

Cel mai mult de cistigat in aceste zile au avut comerciantii de fructe. Preturile mari, de pina la 15.000 de lei pentru un kilogram de mere si 45.000 de lei pentru banane, aduc cistiguri frumoase.

„Am lasat preturile din timpul sarbatorilor pentru ca stiam din anii trecuti ca oamenii vor dori sa-si cumpere fructe in aceasta perioada. Nu cumpara mult, dar se aduna. Inainte se duceau mai intii la tarabele cu cartofi sau alte produse si, daca mai ramineau bani, mai treceau si pe la noi. Acum, se opresc la fructe si poate la produsele lactate“, a spus Stoica Eugenia, comercianta in Piata „Mircea“, din Drobeta Turnu Severin.

„Am venit in piata sa-mi iau lapte si fructe, ca restul se mai gaseste pe acasa. Ne dregem acum, dupa sarbatori, cind toata lumea s-a saturat de carne si sarmale. O perioada o lasam mai usor, ca sa ne revenim. E bine si pentru organism. E prima zi cind am iesit din casa, dupa sarbatori. Am cheltuit 60.000 de lei pe piine si fructe“, a spus Teodora Zaharia, de 59 de ani, din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS