25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaximetristii craioveni, dati in consemn la politie

Taximetristii craioveni, dati in consemn la politie

Pe strazile Craiovei circula, incepind cu 1 ianuarie, tot mai putine taxiuri de alta culoare decit galben, cum este regulamentar. Se pare ca taximetristii se tem de amenzile promise de primarie, asa ca au rarit-o cu serviciul, pina cind vor avea bani sa intre in legalitate. Vopsitul masinilor in galben este unul dintre punctele unui protocol pe care reprezentantii taximetristilor l-au incheiat in decembrie 2003 cu municipalitatea. Tot in cadrul acestei intelegeri, taximetristii se obligau ca, pina la 1 martie 2004 cel tirziu, sa-si procure case de marcat fiscale si firme de masina prevazute cu lampi de semnalizare, insa guvernul a reglementat in ultimul ceas aceasta problema, prelungind termenul-limita pina la 30 iunie. Executivul a luat aceasta masura considerind ca taximetristii nu au de unde sa-si procure aceste accesorii, deoarece foarte putini dintre producatorii de asemenea aparate si-au omologat produsele pina in prezent.

Amenzi intre 50 si 250 de milioane de lei

Totusi, autoritatile craiovene sint de neinduplecat fata de cei care nu-si vopsesc regulamentar masinile.

„Legea ne permite sa le confiscam atit aparatele de marcat, cit si casetele cu firma in cazul in care nu respecta noile reglementari in domeniu. De la 1 ianuarie, nici un taximetrist nu mai are voie sa circule pe strazile orasului daca nu are masina vopsita in galben cu banda tip sah pe laterale si tariful afisat. Daca vor fi prinsi, ei risca amenzi cuprinse intre 50 si 250 de milioane de lei“, a precizat viceprimarul Mihai Dragu, cel care raspunde de taximetrie.

Potrivit oficialilor de la primarie, in oras au mai fost observate circa 20-30 de taxiuri nevopsite regulamentar, acestea fiind date de ieri „in consemn“ la Politia Rutiera Municipala, riscind amenzile de rigoare.

Mihai Dragu a venit si cu precizari de ultima ora in ceea ce priveste locurile disponibile pentru a practica taximetria in municipiu. Toate locurile rezervate pentru persoane fizice independente (667) s-au ocupat inca din primele zile ale anului, in timp ce pentru operatorii de transport (firme) s-au completat doar 600 din cele 1.337 de locuri disponibile. De precizat ca licentele si autorizatiile eliberate de primarie sint valabile cinci ani, singura sansa a celor care vor sa se apuce de aceasta meserie fiind sa iasa din bransa alti practicanti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS