5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRepetitie pentru casatoria dintre ani

Repetitie pentru casatoria dintre ani

Tinerii care s-au hotarit sa spuna „da“ in noaptea dintre ani la Poarta Sarutului din Tirgu Jiu pentru a-si uni destinele au facut ieri repetitie la locatia aleasa, pentru semnarea actelor de stare civila. Dupa modelul american, primarul orasului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, a strins toti tinerii care se vor casatori de Revelion si a trecut la pregatirea la rece a momentului.

Dintre cele 32 de cupluri care isi anuntasera intentia de a se casatori in noaptea de Revelion la Poarta Sarutului din Tirgu Jiu, la Biroul de Stare Civila al primariei si-au depus actele doar 18 perechi. Cei 36 de tineri hotariti sa-si uneasca destinele in noaptea dintre ani au fost chemati ieri de primarul Florin Circiumaru si au repetat ce vor face in acele momente. Fiecarei perechi i-a fost dat un numar si in noaptea de Revelion va ocupa un anumit loc in functie de numar. Reprezentantii municipalitatii le-au explicat tinerilor ce trebuie sa faca dupa ce vor spune „da“, unde vor semna actele, de unde vor lua certificatele de casatorie, unde vor sta rudele si vor servi sampania.

Scenariul de oficiere

Primarul Florin Circiumaru s-a gindit sa faca ieri repetitia pentru a preintimpina aglomeratia. „In afara celor care se vor casatori, vor veni rude, prieteni ai acestora si, evident, curiosi. Ne-am gindit sa organizam pina la cel mai mic detaliu acest eveniment, pentru ca toata lumea sa fie multumita. Oficierea va dura aproximativ doua ore si va incepe imediat dupa terminarea focului de artificii din centrul municipiului, ce va marca noul an“, a declarat Circiumaru, prezent la Poarta Sarutului pentru a le explica viitorilor soti scenariul evenimentului. Din partea primariei tinerii vor primi sampanie si tort. Pentru a se casatori in noaptea de Revelion la Poarta Sarutului, fiecare cuplu a achitat suma de doua milioane de lei.

Circiumaru le-a purtat noroc cuplurilor

Anul trecut, 11 cupluri si-au unit destinele in noaptea dintre ani, iar la Revelionul 2002, sase cupluri. Pentru Revelionul 2004, numarul a crescut, iar la Primaria Tirgu Jiu s-au primit solicitari de casatorie pentru Revelion si din alte localitati ale tarii. Legea este clara in privinta localitatii in care trebuie inregistrata casatoria. Primarul Folrin Circiumaru a declarat ca i-a sfatuit pe multi dintre cei interesati sa-si faca mutatii in municipiul Tirgu Jiu pentru a se casatori. In noaptea dintre ani pentru oficierea casatoriilor vor fi mobilizati 25 de angajati ai primariei. Florin Circiumaru spune ca le-a purtat noroc celor care s-au casatorit in anii trecuti de Revelion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS