10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFiul medicului Francisc Gampe ar putea fi scos basma curata de avocati

Fiul medicului Francisc Gampe ar putea fi scos basma curata de avocati

Aparatorii sustin ca tinarul Francisc Gampe Craciunescu a suferit o cadere psihica si are tulburari de memorie

Aminarea alegerilor pentru Colegiul Medicilor Mehedinti din cauza unei tentative de frauda a tulburat si mai mult apele in lumea medicala din judet. Francisc Gampe Craciunescu, de 21 de ani, surprins in noaptea de 28 spre 29 noiembrie, in timp ce se strecura in camera cu voturi, in incercarea de a inlocui cele 86 de buletine de vot, ar putea ramine nepedepsit daca avocatii angajati de tatal sau, medicul Francisc Gampe, vor dovedi ca tinarul a suferit o cadere psihica in acea noapte.

Aparatorii lui Francisc Gampe Craciunescu, baiatul directorului Policlinii Sanatatea, dr. Francisc Gampe, sustin ca tinarul nu stie cum a ajuns in camera respectiva si nici de unde avea plasa cu voturi si stampila comisiei electorale, prezentind unele tulburari de memorie. „In situatia asta, parca am fi in anii ’20, in Italia, cind mafia omora un om, iar cei din jur spuneau cu totii ca nu e mort. Turul doi al alegerilor pentru Colegiul Medicilor fusese programat pentru 28 si 29 noiembrie, dar au existat indicii ca acestea vor fi fraudate, deoarece directorul in functie al Colegiului, dr. Mircea Mazilu, a refuzat sa inregistreze cererile pentru acreditarea observatorilor, medicii fiind nevoiti sa obtina acreditarile de la Comisia Electorala Centrala din Bucuresti. Mai mult, presedintele Comisiei Electorale Locale, dr. Marian Galbenu, nu a acceptat cererea facuta de observatori, de a securiza urnele si de a aplica sigilii si stampila Asociatiei Medicilor de Familie, impreuna cu semnaturile observatorilor, ca masuri suplimentare de siguranta a votului“, a spus dr. Gheorghe Frintu, unul dintre martorii evenimentului derulat la sfirsitul saptaminii in Spitalul Judetean Mehedinti.

Stampila comisiei electorale, forfecuta si benzi adezive, in plasa lui Gampe junior

La alegerile pentru Colegiul Medicilor Mehedinti, presedintele Comisiei electorale nu a respectat nici regulamentul, care prevedea ca presedintele, secretarul si un membru al comisiei sa semneze obligatoriu sigiliile de pe urne, dulapul in care erau inchise urnele si incaperea in care erau depozitate voturile peste noapte. In aceste conditii, pentru tinarul Francisc Gampe Craciunescu ar fi fost o joaca de copil sa inlocuiasca buletinele de vot reale cu altele, masluite. In plasa gasita asupra sa, erau 86 de buletine de vot, exact cite se exprimasera in prima zi de votare, stampila comisiei electorale, o forfecuta si benzi adezive identice cu cele existente initial, necesare resigilarii urnelor si dulapului, dupa inlocuirea voturilor. Ancheta preliminara a politiei a aratat ca pe sufragiile masluite erau votati medicii Radu Iman-directorul Spitalului Judetean Mehedinti si presedinte in exercitiu al Colegiului Medicilor Mehedinti, dr Gheorghe Moraru-director adjunct al Spitalului Judetean, dr. Francisc Gampe, dr. Mircea Mazilu-director al Colegiului Medicilor, dr. Sorin Mazilu. La verificarea voturilor reale exprimate, s-a constatat ca medicii sus-amintiti nu figurau pe pozitii eligibile. Potrivit dr. Gheorghe Frintu, intentia era de a fi votati medicii care puteau fi ulterior manipulati, pentru ca acestia sa impuna noul presedinte al Colegiului Medicilor din judetul Mehedinti. Politistii si procurorii mehedinteni continua cercetarile in acest caz, cu Francisc Gampe Craciunescu in stare de libertate. Colegiul Medicilor din Romania a hotarit anularea alegerilor si reorganizarea lor la o data ulterioara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS