13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte stiri

Sanitarii doljeni isi vor primi salariile la timp

In urma negocierilor purtate intre sindicatele SANITAS si reprezentantii guvernului au fost gasite resurse financiare pentru asigurarea pina la sfirsitul anului a salariilor cadrelor medicale din institutiile spitalicesti in care fondurile sint insuficiente. In judetul Dolj, probleme legate de asigurarea salariilor au existat la Spitalul de Urgenta din Craiova, Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova si Spitalul Municipal din Calafat de mai bine de o luna, cind reprezentantii unitatilor respective au anuntat epuizarea fondurilor destinate salarizarii personalului medical pe noiembrie si decembrie.

„Suplimentarea de fonduri va fi facuta de Casa de Asigurari de Sanatate Dolj, in baza unui act aditional la contractul de furnizare incheiat cu unitatile spitalicesti respective. In plus, angajatii Spitalului Municipal din Calafat au fost asigurati ca pina la sfirsitul anului vor primi si cel de-al treisprezecelea salariu“, a declarat Ileana Ionescu, presedinta SANITAS Dolj.

Peste 13.000 de elevi bursieri in Olt

Inspectoratul Scolar Judetean Olt a stabilit elevii care vor primi burse in anul scolar 2003 – 2004. Din totalul de 13.151 de elevi bursieri, 12.580 vor primi burse sociale, in valoare de 50.000 de lei pe luna. ISJ Olt va mai acorda 336 de burse de studiu (125.000 de lei pe luna), 170 de burse de merit (150.000 lei pe luna), 50 de burse sportive, in cuantum de 175.000 de lei lunar, si patru burse de performanta, in valoare de 500.000 de lei pe luna. S-a mai aprobat acordarea a 11 burse pentru copiii de revolutionari, care vor primi 50.000 de lei pe luna, pina la sfirsitul anului scolar.

Bucataria Spitalului Judetean Slatina ramine… „acasa“

Firma cistigatoare a licitatiei pentru privatizarea blocului alimentar al Spitalului Judetean Slatina(SC EL COMEX SRL) a abandonat proiectul la care se angajase. Directorul general al spitalului slatinean, Florin Paraschiva, a declarat ca se va organiza o noua licitatie pentru privatizarea blocului alimentar. „Ne propusesem ca pina la sfirsitul anului sa vindem blocul alimentar si spalatoria unor firme capabile sa faca investitii si sa se ocupe de un asemenea proiect. Din pacate, se pare ca am inceput cu stingul, dar nu cred ca din cauza noastra. Faptul ca firma cistigatoare a licitatiei de la blocul alimentar si-a dat seama tirziu ca nu se poate descurca nu cred ca i se poate imputa conducerii spitalului!“, a spus Florin Paraschiva. Noua licitatie va avea loc pina la sfirsitul lunii.

Demisie de frica demiterii

Directorul Grupului Scolar Industrial Montaj din Slatina, Marin Cutaru, a demisionat din functie dupa ce in urma unui control inopinat al Protectiei Consumatorului Olt s-au descoperit la bucataria liceului numeroase nereguli, prin care se incalca legislatia igienico-sanitara. Potrivit inspectorului scolar adjunct Toma Pruna, directorului adjunct al liceului, Marius Cotiga, care detinea postul cu titlu interimar, nu i se va reinnoi contractul. „In prezent, Biroul de Audit al Inspectoratului Scolar Olt verifica documentele financiar-contabile la liceul in cauza. Oricum, noua conducere a liceului urmeaza sa hotareasca in Consiliul de Administratie si sanctiunile care vor fi aplicate contabilului-sef si administratorului liceului“, a precizat Toma Pruna.

Concurs de matematica in orasul lui nea Marin

Liceul „Mihai Viteazul“ din Bailesti va gazdui simbata primul concurs interjudetean de matematica organizat in afara Craiovei. Competitia, care se adreseaza elevilor din clasele a IV-a – a VIII-a, se va desfasura la initiativa Revistei de Matematica pantru clasele I-XII, Sfera.

„Acest concurs a aparut din ideea ca in tara se desfasoara mai multe competitii de acest gen, la care elevii din Bailesti au participat si au obtinut rezultate foarte bune, asa ca era normal sa fie si ei gazdele unui concurs“, a precizat profesorul de matematica Gabriel Tica, redactor-sef la revista Sfera.

Lucrarile celor peste 300 de concurenti din mai multe localitati ale judetelor Dolj si Vilcea vor fi corectate de un colectiv de dascali reputati, coordonat de prof.univ.dr. George Vraciu de la Universitatea din Craiova. Autorii celor mai bune lucrari vor fi recompensati cu premii in bani, reviste si culegeri in valoare totala de opt milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS