9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDam pamint, dati asfalt!

Dam pamint, dati asfalt!

Previziunile meteorologilor au bagat groaza in craiovenii din Bariera Vilcii, unde ulitele sint deja pline de namol si baltile nu dispar deloc iarna. Nevoiti sa scoata din debarale cizmele de cauciuc inca de la primii stropi cazuti in anotimpul ploios, locuitorii ulitelor care se ramifica de pe strada Viilor asteapta cu groaza ninsorile abundende anuntate la rubricile meteo. Pe functionarii primariei, responsabili de situatia „noroita“, au incetat de mult sa-i mai astepte.

E greu de crezut ca asfaltul lui Bulucea, gaurit si plin de denivelari, ar putea naste invidii. Si totusi, „marginasii“ Craiovei si-ar dori macar o roaba de nisip aruncata in fata curtii, peste namolul care le ajunge pina la glezna. Asfaltul sau piatra, de orice calitate, ar fi deja un vis frumos in mijlocul cosmarului pe care il traiesc.

In secolul 21, pe strazile Trotusului si Postavaru se traieste ca in Evul Mediu. De cind incep ploile de toamna, oamenii nu isi mai stiu culoarea ghetelor, scoase la lumina doar la sfirsitul primaverii, cind nu mai cad precipitatii. Curtile le sint, de asemenea, inundate de apa si namol. Nici macar animalele nu rezista „regimului“, fiind sacrificate inainte de potop, „sa nu se chinuiasca“.

Ninsorile sint asteptate cu cizme de cauciuc

Copiii ajung la scoala namoliti pina in git, parintii merg la serviciu cu hainele stropite cu noroi, masinile razbesc cu greu prin mizga cleioasa care inghite rotile.

„Acum tot e bine, ca n-au inceput ninsorile. Dar pe timp de iarna nu poti sa mai mergi pe strada noastra (Trotusului- n.r.). Trebuie sa ocolesti pe strada Bucegi, pentru ca altfel ramii impotmolit. Si nici nu poti sa te dai jos din masina sa o impingi, ca te duci si tu in noroi pina la git“, spune Marin Robu.

S-au facut sesizari la primarie. Raspunsul a fost previzibil: „Nu sint bani“. Au fost sunate „pilele“, s-au tras sfori, s-a facut apel la matusa fratelui cumnatei nu stiu carui functionar influent. Degeaba. Pentru „marginasi“ nu exista bani. Oamenii sint convisi ca singura sansa ca asfaltul sa ajunga si la ei este ca un mai- mare din primarie sa isi cumpere pamint si sa isi ridice casa in zona lor: „Bulucea tot la marginea Craiovei sta. Dar si-a tras asfaltul pina in gura vilei lui! Noi mai facem haz de necaz. Le-am spus vecinilor ca am o bucata de pamint si c-o dau gratis daca se muta pe ea cineva de la astia care se ocupa cu strazile, sa ne rezolve si pe noi…“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS