20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScolarii de la oras se spala mai putin decit cei de la tara

Scolarii de la oras se spala mai putin decit cei de la tara

Specialistii de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Olt au efectuat un control epidemiologic in rindul elevilor din judet.

Potrivit informatiilor furnizate de dr. Nelly Cojocaru, sefa Serviciului de supraveghere a sanatatii populatiei, in rindul celor 70.206 elevi examinati au fost depistate 1.213 cazuri ce prezentau semne clare ale bolilor avute in vedere la control.

„Cele mai multe cazuri de elevi depistati in neregula din punctul nostru de vedere au fost cele de angina, o boala transmisibila, tot mai des intilnita in rindul copiilor. Cei mai multi dintre acesti copii provin din mediul urban – 340 de cazuri, si numai 198 sint din mediul rural. Spre deosebire de anii anteriori, am descoperit de aproape patru ori mai multi elevi cu micoza, o boala transmisibila, care este semnalata de prezenta unor negi sau ciuperci. Am depistat 107 cazuri, dintre care 84 au fost din mediul rural“, a spus dr. Cojocaru.

Aceleasi controale medicale de rutina au relevat ca au fost depistate si 39 de cazuri de scabie(riie), dintre care 26 in rindul elevilor „de oras“, si numai 13 la elevi de la tara! Specialistii din cadrul DSP Olt au mai descoperit 464 de cazuri de elevi cu paduchi, majoritatea din mediul rural.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS