24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJumatate din unitatile de invatamint din Caracal nu au frigidere

Jumatate din unitatile de invatamint din Caracal nu au frigidere

Multe din scolile generale din judetul Olt nu au inca in dotare frigidere pentru pastrarea laptelui si a cornurilor. Consiliul Judetean Olt a alocat 2,5 miliarde de lei pentru indeplinirea acestui obiectiv. Situatia se prezinta mai bine in mediul rural decit in mediul urban.

Potrivit celor declarate de Toma Pruna, inspector scolar adjunct in cadrul ISJ Olt, circa 95% din scolile de la tara au deja un frigider pentru pastrarea laptelui si a cornurilor, pe cind la scolile din oras problema inca nu a fost solutionata. Toma Pruna are o explicatie pentru aceasta inedita situatie:

„Scolile din mediul urban nu au toate frigidere deoarece alimentele se impart elevilor imediat ce sosesc. Scolile sint foarte apropiate, firma distribuitoare la fel… Pe cind la tara situatia este alta“.

„Viceprimar, caut sa cumpar frigidere… in rate!“

Singura localitate mai importanta din judet in care elevii primesc lapte si cornuri in conditii improprii este municipiul Caracal. Din cele 14 unitati scolare in cauza, doar sase au in dotare frigidere.

„La licitatiile pe care le-am organizat pentru achizitionarea de frigidere au participat multe firme, cu oferte bune de preturi. Toate au fost bune si frumoase pina cind le-am spus cistigatorilor licitatiei ca avem o <<mica>> problema: sa ne lase sa le platim contravaloarea frigiderelor in zece-12 luni, chiar si mai mult! Oamenii s-au uitat crucis la noi si nu le venea sa creada ce le ceream, mai ales ca ne oferisera cele mai mici preturi posibile. Daca ar fi sa cumparam acum astfel de aparate, doar in rate am putea sa ne conformam. Noi speram sa gasim si oameni de omenie care sa fie de acord sa platim in rate“, a precizat viceprimarul Marian Magnea.

„Devoratorii“ de laptic si corn – in numar tot mai mare

Numarul beneficiarilor programului guvernamental „laptele si cornul“ este in crestere. „In anul scolar 2002/2003 au beneficiat de lapte si corn 22.984 de elevi din clasele I-IV, valoarea totala a produselor fiind de 27,8 milioane de lei. Anul acesta sint cu 329 de elevi mai putin decit anul trecut, dar sint in plus 13.450 de prescolari din gradinitele cu program normal, implicati din acest an in program. Acest lucru inseamna pachete mai multe si, implicit, bani mai multi alocati“, a spus Toma Pruna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS