22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii din scolile profesionale - nepregatiti pentru piata muncii

Elevii din scolile profesionale – nepregatiti pentru piata muncii

O intilnire la care au participat reprezentanti ai patronatului, AJOFM, IMM-urilor, Prefecturii Olt, consiliului judetean, Ministerului Educatiei si ai liceelor cu profil tehnologic si industrial din judet a fost organizata miercuri la sediul Inspectoratului Scolar Olt, sub egida Comitetului local de dezvoltare a parteneriatului social de formare profesionala. In cadrul intilnirii au fost analizate cauzele esecului absolventilor scolilor profesionale in a-si gasi o slujba.

„Societatea ALRO a sprijinit mereu tinerii elevi ai acestor scoli profesionale, numite acum scoli de ucenici. In prezent, avem cam 100-250 de elevi in practica la noi. Dar am observat ca a scazut calitatea pregatirii lor. Vin absolventii in sectii si nu stiu ce trebuie sa faca!?“, a spus Gheorghe Janta, director resurse umane in cadrul SC ALRO SA Slatina. Participantii la intilnire au aflat ca, in judetul Olt, majoritatea ramurilor din invatamintul preuniversitar de la grupurile scolare in cauza apartin industriei textile si de pielarie.

Inspectorul scolar adjunct Stefan Motca a precizat ca numai 17,5% din unitatile de invatamint implicate in parteneriatul respectiv au reusit sa-si indeplineasca planul de scolarizare propus. In urmatoarele luni, doar doua licee cu profil industrial din judet vor beneficia de fonduri europene pentru aplicarea si dezvoltarea planului de invatamint. Este vorba despre Grupul Scolar Constructii Masini din Slatina si liceul similar din Bals, care au fost incluse intr-un program Phare si vor primi echipamente in valoare de 400.000 de euro. Celelalte unitati de invatamint de profil din judet vor beneficia si ele de asemenea fonduri importante pe masura ce vor aparea noi programe europene in domeniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS