17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEdilii severineni s-au certat pentru pretul biletelor de intrare la meci

Edilii severineni s-au certat pentru pretul biletelor de intrare la meci

• Pentru a incuraja echipa Building Turnu Severin, fanii vor plati 15.000 de lei pentru tribune si 50.000 de lei daca vor sta la oficiala • Propunerea unui consilier de a se retine o suta de mii de lei din indemnizatia de sedinta a alesilor locali pentru sprijinirea echipei de fotbal s-a lovit de opozitia colegilor

„Mai bine dau bani pentru cultura, pentru altceva, decit pentru fotbal!“

Proiectul de hotarire privind aprobarea costului unui bilet de intrare la meciurile echipei de fotbal Building Drobeta Turnu Severin s-a dezbatut cel mai mult in sedinta de consiliu local de la sfirsitul saptaminii. Stadionul Municipal face parte din domeniul public al consiliului local, potrivit Hotaririi de Guvern nr. 963/2002. Prin Hotarirea Consiliului Local nr. 92/2003, s-a facut asocierea intre Primaria Drobeta Turnu Severin si CS Building Vinju Mare, prin Contractul de asociere din 1 iunie 2003, meciurile echipei de fotbal urmind sa se desfasoare pe stadionul ingrijit de municipalitate. Pentru a recupera o parte din cheltuieli, s-a propus introducerea unei taxe de intrare de 15.000 de lei, pentru tribune si de 50.000 de lei la tribuna oficiala. A venit propunerea ca tariful sa fie redus la 10.000 de lei, „ca sa intre toata lumea ca, daca nu sint rezultate, tribunele au ramas goale“. Grija consilierilor pentru echipa patronata de societatea de constructii BUILDING EXIM a facut sa fie avansata si propunerea de a se opri pe statul de plata al alesilor locali cite o suta de mii de lei „pentru sprijinirea echipei de fotbal“. Aproape in unanimitate, in sala de sedinte au urmat vociferari. „Mai bine dau bani pentru cultura, pentru altceva, decit pentru fotbal!“, a spus Marian Jiplea, consilier PRM. El a fost sustinut si de viceprimarul Ilie Pisoi, care a spus: „Cine doreste sa ajute echipe, poate sa faca o sponsorizare. Sa retinem pe stat e ilegal si anormal. Avem nevoie sa recuperam din cheltuielile pentru intretinere, pompieri, jandarmerie. Meciul de fotbal e ca un spectacol, cine vrea vine!“. Alesilor severineni le-a trebuit mai mult de 30 de minute sa se puna de acord: 15.000 de lei intrarea generala si 50.000 de lei la tribuna oficiala. S-a mai stabilit ca invitatiile tiparite sa fie distribuite pensionarilor si persoanelor cu venituri mici, „si nu personalitatilor sau persoanelor cu venituri mari“, iar studentii si elevii sa beneficieze de intrare libera.

Reparatiile la reteaua de alimentare cu agent termic, efectuate in proportie de 81 la suta

Consilierii severineni au aprobat si Informarea privind masurile care s-au intreprins pentru asigurarea distribuirii agentului termic in Drobeta Turnu Severin, in sezonul rece 2003-2004. „Consiliul local a aprobat un plan de revizii si reparatii, in valoare de sapte miliarde de lei, pe care Regia Autonoma LOTUS l-a realizat in proportie de 81 la suta. Nerealizarile sint cauzate de lipsa disponibilitatilor financiare. Au fost efectuate revizii la punctele termice, respectiv curatarea schimbatoarelor de caldura, a armaturilor de inchidere, revizii-reparatii la pompele pentru incalzire. Regia ne asigura ca nu vor fi probleme, chiar daca partea de distributie va fi scoasa la licitatie“, a spus consilierul Grigore Dobrescu, presedinte de sedinta. Fara probleme a fost votat si Proiectul de hotarire privind aprobarea trecerii din domeniul privat al municipiului Drobeta Turnu Severin a unor bunuri aferente instalatiilor de termoficare a punctelor termice realizate cu investitii apartinind RA LOTUS. Este vorba de punctele termice si retelele de termoficare care urmeaza sa fie concesionate prin licitatie publica.

Statia de apa potabila de la Gura Vaii, preluata de municipalitate

Dispute intre consilierii PSD si cei ai PRM a stirnit Proiectul de hotarire privind aprobarea Studiului de oportunitate, rapoartelor de evaluare si caietului de sarcini, in vederea concesionarii, prin licitatie publica, a unei suprafete de 4.900 de metri patrati, situata in zona bulevardului Mihai Viteazul- stadionul Municipal. Terenul este proprietatea municipiului si pe el ar urma sa fie construite Baza de productie si sediu administrativ – Prefabricate si confectii metalice si Baza de productie si sediu administrativ – Prefabricate Drumuri. Cum concesionarea va fi facuta in favoarea unui consilier PSD, colegii sai s-au grabit sa voteze proiectul, fiind insa atentionati de peremistul Ion Draghia ca partidul sau a atacat actul in contencios administrativ. Masina de vot a functionat si de aceasta data, astfel ca proiectul a primit aviz favorabil. Printre hotaririle aprobate de consilieri si care vizeaza direct interesul cetatenilor s-a numarat cea privind darea acordului de preluare cu titlu gratuit a statiei de apa potabila Gura Vaii, in proprietatea publica a municipiului si administrarea consiliului local.

„In prezent, Gura Vaii este alimentata de SC MECANO-ENERGETICA SA, societatea care prin mai multe adrese a solicitat preluarea serviciului in proprietatea municipiului Drobeta Turnu Severin, deoarece are alt domeniu de activitate si nu-si poate permite cheltuieli cu intretinerea. Avind in vedere ca in localitate exista o problema cu apa care alimenteaza si Spitalul Gura Vaii, trebuie sa preluam acest serviciu“, a spus Grigore Dobrescu, proiectul de hotarire fiind votat de majoritatea consilierilor severineni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS