23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMitropolitul Olteniei a pus piatra de temelie la lacasul de cult al Centrului de minori

Mitropolitul Olteniei a pus piatra de temelie la lacasul de cult al Centrului de minori

Fondurile necesare constructiei provin din donatii si sponsorizari

Centrul de primire a minorilor din Drobeta Turnu Severin va avea un lacas de cult, in perioada urmatoare. Piatra de temelie a constructiei a fost pusa miercuri seara, in prezenta Inalt Prea Sfintiei Sale Teofan Savu, Mitropolitul Olteniei, a reprezentantilor Directiei Judetene pentru Protectia Copilului (DJPC), prefecturii si Consiliului Judetean Mehedinti.

Lacasul de cult va fi ridicat pe un teren in suprafata de 108 metri patrati, apartinind DJPC Mehedinti, fondurile necesare provenind din donatii si sponsorizari. „Momentele mari sint subliniate in putine cuvinte. Este prima binecuvintare de piatra de temelie in orasul acesta, in ultimii trei ani, de cind slujesc in aceasta parte a tarii. Ma bucur mult pentru aceasta, mai ales ca rostul si destinatia acestei biserici sint cu totul speciale. Este o lucrare grea, la care vor contribui multi“, a spus IPS Teofan Savu.

„Unii tineri manifesta o atitudine pozitiva fata de biserica“

Mitropolitul Olteniei s-a intilnit in judetul Mehedinti cu preotii din parohiile Strehaia, Drobeta Turnu Severin si Orsova, in incercarea apropierii bisericii de tineri.

„Am dorit sa aflam relatia existenta, aici, intre tineri si Biserica Ortodoxa, pornind de la constatarea ca, desi sint botezati in biserica, putini au constientizat aceasta apartenenta. Din acest motiv, am destinat intilnirea de toamna cu preotii acestui subiect. Unii tineri manifesta o atitudine pozitiva fata de biserica, dar posibilitatile lor de a-si petrece timpul liber trebuie canalizate spre aceasta gindire. Poate nici noi, preotimea, nu avem experienta in a aborda aceasta relatie cu cei tineri. Intimplarea face ca in aceeasi zi in care discutam aceasta tema speciala o biserica in acest oras sa fie destinata copiilor, adica tinerilor“, a mai spus IPS Teofan Savu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS