16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLupii albinelor au atacat un padurar

Lupii albinelor au atacat un padurar

Iulian Nica a scapat cu viata dupa ce a fost atacat de un roi de viespi foarte periculoase

Un padurar din Dolj a scapat cu viata ca prin minune dupa ce a fost atacat de un soi de viespi periculoase. Lupii albinelor, cum mai sint denumite in popor- din cauza „meniului“ preferat – isi apara cuiburile atunci cind se simt amenintati.

Padurarul Iulian Mirel Nica, de 30 de ani, a constatat acest lucru pe propria piele ieri-dimineata, in padurea de la Radovan.

„La un moment dat, s-a apucat sa taie un copac uscat in care isi facuse cuib un roi de viespi. Cred ca nici n-a apucat sa ajunga trunchiul de copac jos, ca s-au si repezit la el, intepindu-l pe fata, pe miini, pe unde au nimerit“, a povestit unul dintre colegii lui Nica, Eugen Purcarea – tehnician silvic la Ocolul Silvic Segarcea.

Imediat dupa atac, Iulian Nica a inceput sa simta arsuri puternice pe tot corpul. Padurarul a reusit totusi sa-l anunte prin statie pe Eugen Purcarea, care l-a transportat imediat cu masina personala la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova. Starea victimei era atit de grava, incit medicii de la SMURD, care i-au acordat primele ingrijiri, s-au temut initial ca pacientul ar putea sa faca stop cardiac pe masa de operatie.

In urma administrarii unui tratament pe baza de hemisuccinat – pentru neutralizarea veninului, starea bolnavului s-a ameliorat.

„Este o minune ca a scapat cu viata. Am vazut oameni care au murit in chinuri dupa ce au fost intepati de aceste insecte“, a spus Eugen Purcarea.

Padurarul sustine ca lupii albinelor s-au inmultit foarte mult dupa ultimele ploi, atacind pe oricine se apropie de cuiburile lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS