17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReprezentantii Ministerului Sanatatii au pus la punct campania de combatere a gripei in sezonul 2003-2004

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au pus la punct campania de combatere a gripei in sezonul 2003-2004

Directiile de sanatate publica teritoriale vor avea responsabilitatea ca, in conformitate cu prevederile planului de vaccinare, sa organizeze si sa promoveze actiunile de vaccinare antigripala.

Dupa cum se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii, pina la data de 6 octombrie trebuie transmise Directiei Generale de Sanatate Publica si Inspectie Sanitara de Stat numarul persoanelor eligibile la vaccinare antigripala, precum si cantitatea de vaccin necesara.

Achizitionarea vaccinului gripal se va face prin licitatie publica, Ministerul Sanatatii intentionind sa achizitioneze aproximativ un milion de doze de vaccin pentru aceasta campanie, ceea ce reprezinta o cantitate dubla fata de anul trecut.

In functie de situatia epidemilogica a gripei la nivel national si mondial, este posibil ca actiunile de vaccinare sa fie extinse si in luna ianuarie 2004.

Planul de actiune pentru prevenirea gripei in sezonul 2003-2004 mai cuprinde si masuri de supraveghere a circulatiei virusurilor gripale si monitorizarea frecventei si gravitatii afectiunilor medicale compatibile cu gripa, masuri de prevenire cu medicamente antivirale, precum si pregatirea retelei sanitare in vederea prevenirii consecintelor unei posibile epidemii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS