12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de familii din Tirgu Jiu traiesc fara apa, caldura si gaze

Zeci de familii din Tirgu Jiu traiesc fara apa, caldura si gaze

Zeci de familii din Tirgu Jiu, care locuiesc in blocul „Constructorul“, traiesc in conditii dificile. Chiar daca imobilul este situat la intrarea in municipiu, oamenii nu au apa la robinete, gaze si nici caldura. Cei mai multi dintre locatari au primit apartamentele pe care le-au ocupat cu chirie pentru ca au lucrat la fosta unitate „Constructorul“. Pentru a-si putea pastra casele, oamenii sint nevoti sa le cumpere. Insa, majoritatea traiesc doar din ajutoarele sociale, astfel incit achizitionarea apartamentelor este imposibila.

„Preturile sint foarte mari. Peste 100.000 de milioane un apartament si nu exista nici un fel de confort. Ne judecam sa mai lase din pret pentru ca nu avem de unde sa dam atitia bani“, a spus Maria Caldararu, una dintre locatare.

Sobe in sufragerie

Apartamentele au fost cindva racordate la reteaua termica, dar de citiva ani imobilul a fost debransat. Chiar daca una dintre scarile blocului are gaze, cele 24 de familii de pe cealalta scara nu s-au putut racorda la retea din cauza lipsei banilor. In plus, vara oamenii se mai confrunta si cu lipsa apei potabile.

„Toata vara nu am avut apa la robinete si sintem nevoiti sa coborim cu galetile si sa o luam de la pompa din curte“, se pling locatarii.

Saracia oamenilor si conditiile in care traiesc devin de-a dreptul insuportabile, in lunile de iarna. Cei mai multi dintre ei au inceput sa-si construiasca sobe pe lemne, pe care le-au instalat in sufragerie.

„Toata iarna avem copiii bolnavi din cauza frigului. Abia am reusit sa-mi fac si eu o soba anul asta. Este greu si cu lemnele pentru ca, fiind in oras, nu prea avem de unde sa le luam. Se mai gasesc de vinzare, dar cine are atitea milioane sa le cumpere? Ne mai intelegem cu oamenii din comuna vecina sa le luam de la ei mai ieftine“, a mai spus Maria Caldararu, locatara a blocului „Constructorul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS