18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte stiri

Sensuri unice

Primaria municipiului Craiova anunta ca, incepind cu data de 23.09.2003, se instituie sensuri unice pe strazile Principatele Unite si Constantin Brancusi (tronsonul cuprins intre intersectia cu strada Amaradia si intersectia cu strada Principatele Unite), dupa cum urmeaza:

– pe strada Principatele Unite, sensul de deplasare va fi dinspre strada Constantin Brancusi spre strada Stefan cel Mare;

– pe strada Constantin Brancusi, sensul de deplasare va fi dinspre strada Amaradia spre strada Principatele Unite.

Doljul, un judet lipsit de initiativa

Autoritatile doljene sint nemultumite de faptul ca institutiile descentralizate din teritoriu nu stiu sa ceara bani de la Bucuresti pentru diversele probleme financiare pe care le au. In comparatie cu alte judete, care au saptaminal cite sapte-opt proiecte de hotariri de guvern sau cer modificari legislative in cele mai variate domenii, Doljul pare lipsit de initiativa, condamnat parca sa fie vesnic „executant“, sustine administratia judeteana.

Teatrul National, pentru care ministrul Serban Mihailescu, la ultima vizita pe care a efectuat-o la Craiova, s-a aratat interesat sa acorde fonduri pentru reparatiile capitale de care are nevoie, a fost dat ca exemplu. Desi au trecut trei saptamini de atunci, institutia nu a miscat nici un deget sa faca un proiect.

Tirgujienii, indemnati sa inlocuiasca masinile cu bicicletele

Inspectorii de mediu si o parte din angajatii Primariei Tirgu Jiu vor renunta saptamina viitoare la masinile de serviciu si se vor deplasa cu bicicletele. Initiativa incearca sa atraga atentia asupra poluarii pe care o produc autovehiculele. Organizatorii spera ca exemplul sa fie urmat de cit mai multi locuitori ai orasului, macar pentru o zi. In acest sens, la inceputul saptaminii viitoare, pe o portiune a bulevardului Constantin Brancusi va fi intrerupta circulatia auto si se vor face masuratori pentru determinarea gradului de poluare. Inspectoratul pentru Protectia Mediului si Primaria Tirgu Jiu vor organiza aceste actiuni pentru a marca „Saptamina mobilitatii europene“.

Cum pot iesi agricultorii cu vechime incompleta la pensie?

Agricultorii care nu au efectuat perioada de vechime in cimpul muncii la fostele cooperative agricole de productie mai au o sansa pentru a o completa. Ei pot incheia contracte de asigurare la casele teritoriale de pensii, platind o contributie de 34% din venitul lunar asigurat prin contract. Contributia se plateste de obicei lunar, pe baza calculului efectuat si comunicat de casele teritoriale de pensii la care agricultorii sint asigurati. Plata se poate face si anticipat pe o perioada de cel mult 12 luni, calculata de la data la care se face plata.

Un urmarit general se ascundea printre calugarii de la Manastirea Lainici

Un barbat care fusese dat in urmarire generala a fost gasit de politistii gorjeni printre calugarii de la Manastirea Lainici. Florinel Dumitriu, de 46 de ani, din Rimnicu Sarat, Buzau, avea de executat un an de inchisoare pentru abandon familial. Barbatul divortase si nu a mai platit pensia alimentara pentru copilul ramas in ingrijirea mamei. Dupa ce a fost condamnat de instanta, Florinel Dumitru a fugit in Gorj, unde a gasit adapost la Manastirea Lainici. A reusit sa insele vigilenta calugarilor si, profitind de buna credinta a acestora, intr-un timp foarte scurt, a devenit calugar debutant. Cel condamnat a fost predat Politiei din Buzau.

46 de monede din secolul 19 in beciul unui severinean

Politistii severineni au recuperat 46 de monede, de metal galben, gasite in beciul unui cetatean din municipiu. Mitica Balea a angajat o echipa de muncitori, pentru a executa diverse lucrari de reamenajare a imobilului, proprietate personala. La un moment dat, in timp ce efectuau sapaturi la beciul locuintei, muncitorii au gasit o caseta cu monede de culoare galbena, cel mai probabil din aur. Cadrele Serviciului Economic din cadrul IJP Mehedinti au recuperat 46 de monede, dolari americani, franci francezi si franci belgieni, datind din secolul al 19-lea. Politistii continua cercetarile, pentru stabilirea compozitiei si aflarea intregii cantitati de monede, existind suspiciunea ca o parte dintre acestea ar fi putut fi pastrate de muncitorii care le-au gasit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS