29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFosta liftiera a Spitalului Judetean Tirgu Jiu - trimisa in judecata pentru ucidere din culpa

Fosta liftiera a Spitalului Judetean Tirgu Jiu – trimisa in judecata pentru ucidere din culpa

Ana Corobea, de 58 de ani, fosta liftiera la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu, a fost trimisa in judecata de Parchet pentru ucidere din culpa. Dupa ce a finalizat cercetarile in dosarul in care era anchetata moartea asistentei Adriana Ionescu, zdrobita in luna mai intre usile unui lift al spitalului, Parchetul a dispus trimiterea in judecata a fostei liftiere Ana Corobea, gasita vinovata.

La data producerii accidentului, Ana Corobea era de serviciu la liftul de alimente. La un moment dat, liftul de persoane a ramas blocat la etajul I, cu usile intredeschise. In lift erau asistenta Adriana Ionescu, o batrina si un bolnav. Acestia au strigat dupa ajutor, iar cea care i-a auzit a fost Ana Corobea, care, dupa ce s-a deplasat la fata locului, a urcat la etajul VI, in camera troliului. Avind cheia de la mecanicii liftului la indemina, liftiera a decuplat curentul din panoul de comanda. In clipa respectiva, usile liftului s-au deschis suficient de mult, iar Dumitru Grigorescu, unul dintre cei care ramasesera blocati, a reusit sa iasa.

Liftiera s-a pensionat

La citeva secunde dupa ce a decuplat curentul, liftiera l-a recuplat si astfel liftul a pornit, insa exact in clipa in care Adriana Ionescu incerca sa iasa. Femeia a fost prinsa intre usi si strivita de tavanul de la etajul I.

Comisia de ancheta de la ISCIR Craiova a ajuns la concluzia ca accidentul nu a fost cauzat de defectiuni tehnice, ci de o manevra executata necorespunzator de catre liftiera. Ana Corobea, care nu si-a respectat fisa postului, avea obligatia sa opreasca liftul si sa anunte mecanicii, lucru care nu s-a intimplat. Mai mult decit atit, ea avea la dispozitie si cheile de la mecanici. La citeva zile, liftiera s-a pensionat. Infractiunea de ucidere din culpa se pedepseste conform legii cu inchisoare de la doi la sapte ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS