30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalariaţii inspectoratelor şcolare nu mai au calitatea de funcţionari publici

Salariaţii inspectoratelor şcolare nu mai au calitatea de funcţionari publici

Salariaţii inspectoratelor şcolare judeţene nu vor mai fi incluşi in Corpul Funcţionarilor Publici, datorită faptului că inspectorii şcolari provin din rindul cadrelor didactice, susţin surse oficiale din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT). Potrivit aceloraşi surse, o soartă similară vor avea inclusiv conducerile inspectoratelor şcolare, personalul tehnic, economic şi administrativ.

Aurelia Popa, şeful Serviciului personal al ISJ Dolj, a spus că, pină cind nu apare o hotărire de guvern sau un ordin al ministrului in acest sens, nu poate da nici un răspuns concret.

Legea nr. 161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei in exercitarea demnităţilor publice a funcţiilor publice şi in mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, s-a aplicat şi la nivelul ISJ Dolj, chiar dacă nici pină la această dată nu se ştie dacă salariaţii instituţiei sint sau nu funcţionari publici.

Personalul inspectoratelor şcolare, chiar dacă are o permanentă incidenţă la public, nu va mai face parte din Corpul Funcţionarilor Publici, iar consecinţele vor fi nefaste pentru invăţămintul preuniversitar, apreciază surse din MECT: „Exercitind funcţii publice fără a fi funcţionari publici, salariaţii respectivi nu vor mai fi cointeresaţi să asigure un conţinut calitativ al muncii lor. Consecinţele acestei situaţii sint de natură să-i frustreze pe salariaţi de drepturile pe care le conferă calitatea de funcţionar public, iar acestea se vor reflecta şi in derularea reformei invăţămintului preuniversitar romanesc“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS