15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii sint examinaţi psihologic la cabinetul psihopedagogic al inspectoratului

Profesorii sint examinaţi psihologic la cabinetul psihopedagogic al inspectoratului

Pentru anul şcolar 2003 – 2004, angajaţii unităţilor de invăţămint sint obligaţi să efectueze controlul medical periodic, pină la sfirşitul acestui an calendaristic. Pentru cadrele didactice doljene, examenul clinic general se va face de medicul şcolar, potrivit metodologiei elaborate de Direcţia de Sănătate Publică Dolj.

Pentru examenul medical MRF, medicul şcolar sau medicul de familie trebuie să elibereze dascălului bilet de trimitere la Spitalul de Urgenţă Craiova, Spitalul Clinic Municipal Filantropia, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş“, Spitalul Municipal Calafat, Spitalul Municipal Băileşti. In aceeaşi metodologie se prevede că, pentru examenul psihologic, cadrele didactice au nevoie de bilet de trimitere către „cabinetul de psihologie al ISJ Dolj“. Or, inspectoratul şcolar nu are cabinet de psihologie. Profesorii s-au dus miercuri la inspectorat, au căutat cabinetul cu pricina, dar au găsit cabinetul psihopedagogic.

Preşedintele USII Dolj, Constantin Rada, a făcut precizări referitoare la această situaţie: „Cabinetul psihopedagogic de la ISJ are patru absolvenţi ai Facultăţii de Psihologie şi aceştia vor planifica toate unităţile şcolare din judeţ, chiar dacă nu au parafă. Cazurile deosebite vor fi indrumate către cabinetele de specialitate“. Angajaţii din invăţămint beneficiază de gratuitate pentru toate analizele medicale, a mai spus Rada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS