22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJuvetii - „cobai“ la Slatina

Juvetii – „cobai“ la Slatina

Spitalul Judetean Slatina a capatat oficial, de saptamina aceasta, dreptul de a efectua studii clinice. Orice persoana care va dori sa incerce pe propria piele un anumit medicament (valabil in strainatate, dar nu si pe teritoriul tarii noastre) va putea face acest lucru si fara sa se mai deplaseze in marile centre universitare.

Potrivit celor declarate de directorul general al Spitalului Judetean Slatina, dr. Florin Paraschiva, efectuarea unor asemenea studii clinice a putut fi posibila ca urmare a indeplinirii de catre spitalul slatinean a unor conditii speciale: personal calificat, dotare etc. „Practic, noi putem demara aceasta operatiune chiar si de miine daca sintem solicitati. Vom colabora in special cu marile concerne farmaceutice din tara si internationale, care vor plati sume importante pentru ca noi sa efectuam asemenea experimente cu medicamentele lor. Voluntarii care vor dori sa intre in proiect trebuie, desigur sa satisfaca unele cerinte specifice cerute de initiatorii proiectului si nu vor fi remunerati“, a spus dr. Paraschiva.

Seful spitalului slatinean a precizat ca asemenea experimente se desfasoara in marile centre universitare din tara si doar in citeva spitale judetene. Obiectivul lor este de a face posibila si in Romania comercializarea unor medicamente utilizate cu succes in strainatate, dar care nu pot fi vindute si in tara noastra decit dupa efectuarea unor astfel de studii clinice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS