14.5 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilierii severineni au aprobat preluarea punctelor termice de la Regia Autonoma LOTUS

Consilierii severineni au aprobat preluarea punctelor termice de la Regia Autonoma LOTUS

Proiectul privind preluarea punctelor termice si retelelor aferente din administrarea Regiei Autonome LOTUS Drobeta Turnu Severin si concesionarea acestora, prin licitatie publica, a fost aprobat de consilierii severineni la sfirsitul saptaminii. Urmeaza sa fie aprobate si organizarea serviciului public de alimentare cu energie termica, delegarea gestiunii acestui serviciu, studiul de oportunitate si caietul de sarcini. In 30 de zile vor fi aprobate negocierea principalelor clauze ale contractului, precum si preluarea punctelor termice de catre noul operator al servicului de distributie a energiei termice.

Potrivit consilierului Grigore Dobrescu, costul facturilor la consumator ar putea scadea pina la 40 la suta: „Punctele termice trebuie predate din administrarea RA LOTUS, deoarece instalatiile sint foarte vechi, neperformante si au nevoie urgenta de investitii. Regia nu are fondurile necesare pentru aceste lucrari. Concesionarul are obligatia, prin contract, sa reduca facturile catre consumatori, de la 3-20 la suta, in primul an de exploatare.

Casa Municipala de Cultura are un nou director

Profesorul Mircea Borcoman a fost confirmat de consilierii locali in functia de director al Casei Municipale de Cultura „Theodor Costescu“ din Drobeta Turnu Severin. Noul director a ocupat aceasta functie in urma concursului sustinut pe 30 august, 18 consilieri din cei 22 prezenti votind pentru validarea sa in functie.

„O masura ce se impune a fi luata la aceasta institutie de cultura este efectuarea unor reparatii, pentru a intimpina cum se cuvine cel de-al 80-lea an de existenta, anul viitor“, a spus profesor Mircea Borcoman.

Consilierii severineni au mai votat si trecerea in folosinta gratuita a unui teren la Compania Nationala de Investitii, in vederea realizarii investitiei „Sala de sport cu 1.800 de locuri“ si introducerii in lista de investitii pe anul 2003 a unor noi obiective. Un alt proiect de hotarire aprobat a fost organizarea si desfasurarea transportului local de calatori, in regim de taxi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS