17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte stiri

Edilii craioveni nu mai vor trafic blocat de camioane

Autoritatile locale au hotarit ca in municipiul Craiova aprovizionarea unitatilor comerciale sa se faca numai intre orele 21.00 si 7.00, indiferent de capacitatea mijlocului de transport si de perisabilitatea marfii. Edilii au luat aceasta decizie deoarece strazile din Craiova sint frecvent blocate de camioane din care se descarca marfa. Patronii societatilor sustin ca nu au alta posibilitate pentru a-si desfasura activitate decit blocind sau ingreunind circulatia si incalcind Hotarirea Consiliului Local nr.199/26.06.2003, care reglementeaza aprovizionarea unitatilor comerciale numai intre orele 21.00 si 7.00. Exceptie de la aceasta hotarire fac unitatile care au spatiu de parcare privat. Cei care nu fac aprovizionarea in intervalul orar stabilit de catre Consiliul Local Craiova risca amenzi usturatoare.

Pentru pasaport, merge si buletinul de identitate

Cererile pentru eliberarea pasapoartelor se pot face incepind cu 1.09.2003 atit pe baza cartii de identitate, cit si a buletinului de identitate, anunta Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei Dolj. Nu se primesc actele care au la baza buletin de identitate expirat, deteriorat sau a carui fotografie nu mai corespunde cu fizionomia actuala a titularului sau carte de identitate provizorie care la rubrica „motivul eliberarii“ are mentiunea „lipsa certificat de nastere“.

Cazierele se vor ridica de la Sectia 1 Politie

Inspectoratul Judetean de Politie Dolj a decis ca, incepind de astazi, persoanele care solicita eliberarea unui cazier judiciar sa se adreseze la Sectia 1 Politie, de pe strada Libertatii, nr. 34. Masura a fost luata pentru decongestionarea biroului de relatii cu publicul, prin reducerea numarului de persoane care solicita eliberarea unor documente si se prezinta la sediul din strada Amaradiei. Cererile pentru eliberarea cazierului judiciar se primesc de luni pina joi, intre orele 8.30 si 10.30, la Sectia 1 Politie, pina cind Serviciul de Evidenta Informatizata va primi noul sediu.

Taiat de tren linga Filiasi

Un barbat de 54 de ani a fost accidentat mortal de un marfar la intrarea in gara Filiasi. Politistii de la Transporturi Feroviare Filiasi au fost sesizati luni ca un tren marfar care circula pe ruta Craiova – Drobeta Turnu Severin a lovit mortal un barbat. Deplasindu-se la fata locului, oamenii legii au constatat ca victima este Ion Florescu, de 54 de ani, din Filiasi, inspector in cadrul primariei din localitate. Cercetarile continua, politistii fiind de parere ca este vorba de o sinucidere, deoarece Ion Florescu si sotia lui aveau datorii de aproape o jumatate de miliard de lei, in urma falimentului celor doua baruri ale lor.

Nissan furat de un pusti de 14 ani

Politistii din comuna Simian, judetul Mehedinti, l-au identificat pe autorul furtului unui autoturism Nissan Patrol, comis in urma cu doua saptamini, pe raza localitatii. Autorul, Ionut Busuioc, de 14 ani, a furat masina, care apartinea unei fundatii umanitare, din fata unui restaurant din comuna. Minorul a plecat cu autoturismul, folosind dublura cheilor gasite in interiorul autovehiculului, dar l-a avariat, rasturnindu-se cu el intr-un sant. El a sustras din masina un milion de lei si un telefon mobil. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate, iar autorului i s-au intocmit acte premergatoare, pentru infractiunea de furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS