22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul cumpără iar voturi

Guvernul cumpără iar voturi

• După ce a cumpărat voturile ţăranilor cu două milioane de lei la hectar, guvernul le ia acum de la urmaşii urmaşilor celor care au lucrat in sistemul energetic • Cei 40.000 de pensionari pot aduce, teoretic, tot atitea sufragii

Luni a intrat in vigoare HG nr. 1044, privind unele măsuri de reglementare a facilităţilor acordate pensionarilor din sectorul energiei electrice. Conform noului act normativ, pensionarii care provin din unităţile care au aparţinut fostului Minister al Energiei Electrice, Renel sau Companiei Naţionale de Electricitate primesc gratuit 100 kWh pe lună.

Pentru a beneficia de această facilitate, pensionarii trebuie să aibă 15 ani de vechime in una din unităţile amintite şi să fi ieşit la pensie pină la 30 septembrie 2000. Pensionarii care provin din activitatea nucleară primesc cota gratuită de energie dacă s-au pensionat pină la data de 1 august 1998. De aceleaşi facilităţi beneficiază şi pensionarii cu gradul unu şi doi de invaliditate, cei care au fost disponibilizaţi in urma unor măsuri de concediere colectivă sau urmaşii pensionarilor care au lucrat in sistemul energetic cel puţin 20 de ani. Măsura de acordare de gratuităţi pentru o anumită categorie de cetăţeni coincide cu recenta scumpire a energiei electrice, cu 17%, de la inceputul acestei luni. Dacă sistemul energetic naţional a simţit nevoia scumpirii energiei electrice, pe motiv de creştere a cheltuielilor legate de producerea kilowatului, atunci nu se explică cum de a găsit fonduri pentru a acorda cite 100 kWh pe lună pentru fiecare dintre cele 40.000 de persoane, cite se preconizează că vor beneficia de gratuitate.

Ion Săndulescu, director general al SC ELECTRICA SA, sucursala Craiova, nu ştia ieri nimic despre metoda prin care urmaşii urmaşilor celor care au lucrat 20 de ani in sistemul energetic vor primi gratuit 100 kWh pe lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS