19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSanctiuni pentru parlamentarii care isi exercita profesia de avocat

Sanctiuni pentru parlamentarii care isi exercita profesia de avocat

Parlamentarii care pledeaza in instanta sau acorda asistenta juridica vor fi sanctionati, se arata intr-un comunicat al Cabinetului ministrului delegat pentru relatia cu parlamentul. Potrivit articolului 70 al Legii nr. 51/1995, „avocatul raspunde disciplinar pentru nerespectarea prevederilor prezentei legi“.

Printre sanctiunile disciplinare prevazute in art. 73 din Legea nr. 51/1995 sint de mentionat: „Interdictia de a exercita profesia pe o perioada de la o luna la un an“ sau „excluderea din profesie“. Deci, exista sanctiuni in caz de nerespectare a legii de catre avocatii care au si calitatea de parlamentari.

Acsinte Gaspar, ministrul delegat pentru relatia cu parlamentul, a declarat ca presa a lansat ideea gresita, conform careia dispozitiile ordonantei, care instituie unele interdictii in exercitarea profesiei de catre avocatii care au si calitatea de deputat sau senator, sint inaplicabile intrucit nu contin nici un fel de sanctiuni pentru cei care incalca prevederile acesteia. Interdictiile formulate sint in conformitate cu prevederile din alte tari europene ca Grecia sau Franta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS