17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul Mircea Covrig risca sa fie demis

Directorul Mircea Covrig risca sa fie demis

• Comisia de Control a Ministerului Agriculturii a propus Inspectoratului General al Politiei cercetarea lui Covrig pentru mai multe nereguli • Una dintre acestea vizeaza angajarea lui Alexandru Mischie, fratele „baronului“ Mischie, pe postul de medic veterinar

Doua comisii de control din cadrul Ministerului Agriculturii si Alimentatiei au verificat luna trecuta activitatea directorului Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj. In urma acestor controale, Directia de Control a solicitat destituirea directorului Mircea Covrig. Mai mult decit atit, organismul de control a constatat nereguli in activitatea acestuia si a propus sa fie cercetat de Inspectoratul General de Politie, faptele sale putind fi de natura penala. Una dintre abateri este angajarea, in urma cu trei ani, a lui Alexandru Mischie, fratele lui Nicolae Mischie, pe postul de medic veterinar, desi acesta este pensionar. Seful DSV Gorj recunoaste ca a fost controlat de reprezentantii ministerului, dar spune ca nu i s-a adus inca la cunostinta rezultatul verificarilor facute.

Directia de Inspectii si Directia de Control din cadrul Ministerului Agriculturii si Alimentatiei au verificat in luna august activitatea lui Mircea Covrig, directorul DSV Gorj. Unul dintre motivele controlului l-a constituit angajarea in anul 2000 a lui Alexandru Mischie, fratele presedintelui PSD Gorj, pe postul de medic veterinar. Desi este pensionar, Alexandru Mischie ocupa postul de medic veterinar, iar in anul 2002 salariul acestuia ajunsese, in urma mai multor sporuri incasate, la aproape zece milioane de lei. Pentru ca s-a constatat ca sporul de vechime a fost incasat ilegal, Alexandru Mischie a fost nevoit sa returneze la inceputul acestui an aproape 17 milioane de lei.

„A fost o greseala care s-a comis in anul 2002. Omul a inteles si a returnat banii. Nu a fost nici un fel de problema. Salariul pe care il incaseaza acum se ridica la aproape sapte milioane de lei, cu sporurile specifice meseriei de medic veterinar. Omul a fost angajat legal, printr-o dispozitie a Ministerului Agriculturii, data in anul 2000. Singura problema este ca se numeste Mischie“, a spus Mircea Covrig, directorul DSV.

„Sint multi cei care vor sa-mi ia locul“

Mircea Covrig recunoaste ca a primit vizita reprezentantilor celor doua comisii din cadrul Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, dar spune ca nu i s-au comunicat inca rezultatele acestor verificari. Directorul DSV crede ca aceste controale au fost facute in urma unor reclamatii din partea celor care ii vor scaunul.

„Sint multi cei care vor sa-mi ia locul si ma tot reclama. Au impresia ca e floare la ureche sa fii director. Astept si eu sa aflu rezultatele controlului“, spune Covrig. Acesta a precizat ca, in urma verificarilor facute, nu s-a constatat nici o neregula legata de angajarea lui Alexandru Mischie. „Angajarea s-a facut legal. De ce sa ma cerceteze?“, a adaugat directorul DSV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS