28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Dăbuleni, şcoala merge strună

La Dăbuleni, şcoala merge strună

Pregătirea şcolilor pentru noul an şcolar este, la Dăbuleni – Dolj, pe ultima sută de metri. La Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3, dacă n-ar exista problema sobelor, totul ar fi fost de mult gata. „Am văruit şi vopsit şcoala ca in fiecare an. Am cheltuit in jur de 60 de milioane de lei. Mai avem de făcut sobele, de care ne-am apucat cam tirziu, dar chiar şi aşa nu este nici un risc să nu fim gata pină la 15 septembrie. Am cumpărat şi lemnele, 60 de metri cubi, aşa că anul şcolar poate să inceapă“, spune Olimpia Stoica, directoarea şcolii.

In comuna Dăbuleni funcţionează trei şcoli generale şi două licee, cea mai reprezentativă unitate de invăţămint din localitate fiind Liceul Teoretic „Constantin Brancoveanu“, amenajat şi dotat după „ultimul răcnet“, aşa incit ar putea rivaliza cu succes cu orice alt liceu din marile oraşe ale ţării. „Aspectul actual al liceului se datorează domnului Mişu Negriţoiu, fiu al comunei, care a investit o sumă considerabilă in instituţia noastră. Dumnealui a venit cu proiectul şi ne-a sponsorizat. In plus, s-a oferit să sprijine financiar doi elevi din şcoala noastră, cu merite deosebite, dar o situaţie financiară precară“, a spus Maria Gheorghe, directoarea liceului.

Copii mulţi, clase puţine

Spre deosebire de alte comune, elevii şi părinţii din Dăbuleni sint mulţumiţi de calitatea actului educativ şi de condiţiile pe care le oferă instituţiile de invăţămint din comună. Dacă inainte de revoluţie copiii cu rezultate bune la invăţătură şi cu „pretenţii“ migrau spre liceele din Craiova, in ultimii ani cazurile s-au rărit din ce in ce mai mult. „Avem copii care au plecat din liceele noastre şi au luat la facultăţi de prestigiu din toată ţara: Bucureşti, Craiova, Timişoara, Sibiu. Sint rare cazurile in care copiii din Dăbuleni aleg licee din Craiova. Ba, mai mult, nu avem suficiente locuri pentru atitea cereri. De aceea, am propus la inspectorat infiinţarea unei clase noi, tocmai pentru ca să nu pierdem copiii buni, care altfel se imprăştie la Craiova sau Bechet“, spune Maria Gheorghe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS