15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateColecţie haute-couture realizată de elevi

Colecţie haute-couture realizată de elevi

N-au apărut incă pe canalele de modă, nici n-au avut numeroase prezentări in festivaluri celebre. Dar sint faimoşi şi talentaţi. Elevii Liceului Teoretic „Constantin Brancoveanu“ din Dăbuleni au avut o singură prezentare de modă. Hainele au fost făcute de ei, după ideile lor. Ce-a ieşit a văzut o ţară intreagă, pentru că au fost invitaţii lui Horia Brenciu la emisiunea „Gong-Show“. Joaca lor a fost insă apreciată şi de specialiştii in modă din Romania. Era şi greu să nu impresioneze cu aşa ţinute, făcute după idei trăsnite, din materiale inedite.

Colecţia haute-couture a făcut multe creiere să miroasă a incins şi le-a răpit copiilor multe zile şi chiar nopţi de muncă. Ideea a fost a actualei directoare, Maria Gheorghe, pe atunci dirigintă. N-a fost nevoie să le spună de două ori despre proiectul la care s-a gindit, că elevii au şi inceput să-şi stoarcă mintea cum să fie mai originali şi mai trăsniţi. Şi au reuşit din plin. Impresionanta colecţie a cuprins, printre altele, un costum din pungi de plastic- cu sacou, pantalon, cravată şi inclusiv pălărie, o rochie din capace de borcan, una din bancnote de două mii de lei (niciodată nu s-a auzit mai des in magazinele din Dăbuleni rugămintea: „Imi schimbaţi şi mie in hirtii de două mii, vă rog?“), una din foile de pănuş adunate de la o recoltă intreagă de porumb, o rochie de mireasă confecţionată din ziare, şi chiar un costum din coji de plop!

Rochia din varză – cea mai scumpă

„Toate costumaţiile au fost făcute cu materiale din gospodărie. Fiecare copil s-a ingrijit de asta. Singurul lucru pe care am dat banii a fost varza din rochia unei fetiţe. Imi aduc aminte că era in martie, nu am găsit decit la Metro şi am plătit destul de mult. Rochia din varză a fost, deci, cea mai scumpă ţinută“, işi aminteşte, amuzată, Maria Gheorghe.

Experienţa colecţiei haute-couture, prezentată in cadrul unei emisiuni cu audienţă destul de mare, de pe un canal naţional, i-a marcat destul de mult pe copii. Ei nu s-au lăsat insă infrinţi de emoţii şi au defilat mai ceva ca modelele celebre. S-au distrat, au gustat din sentimentul de a fi celebru şi s-au intors acasă.

Costumele le-au păstrat fiecare in dulap. Nu se ştie niciodată la ce-ţi poate folosi o rochie din capace de borcan…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS