15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul SUA in Romania lanseaza un atac dur la adresa coruptiei din Romania

Ambasadorul SUA in Romania lanseaza un atac dur la adresa coruptiei din Romania

Ambasadorul Statelor Unite in Romania, Michael Guest, a lansat, intr-un comunicat de presa, un atac dur la adresa coruptiei existente in Romania.

Guest si-a exprimat ingrijorarea cu privire la modul in care sint cheltuite fondurile publice, considerind ca transparenta in acest domeniu reprezinta „una din bazele oricarei democratii adevarate“. Diplomatul american si-a exprimat sprijinul sau personal si al tarii pe care o reprezinta fata de statul roman, punctind insa ca „fenomenul coruptiei reprezinta una dintre cele mai importante probleme care impiedica tara sa evolueze asa cum ar trebui“.

Guest a remarcat progresele facute in lupta impotriva coruptiei, considerind insa ca mai ramin multe de facut in acest domeniu. Conform comunicatului de presa citat, „fenomenul coruptiei ramine o problema grava pentru aceasta tara si cei aflati la putere sint responsabili fata de poporul roman in adoptarea de masuri categorice, concrete pentru rezolvarea ei“.

Reactie la declaratiile premierului Nastase

Luarea de pozitie a ambasadorului american vine la doar doua zile dupa ce premierul Adrian Nastase a declarat, la Piatra Neamt, ca nu isi aduce aminte de foarte multe scandaluri de coruptie si ca „exista tentatia de autostigmatizare si autovictimizare a romanilor.

Primul ministru roman a spus ca fenomenul coruptiei este o problema existenta in toate tarile in curs de tranzitie si ca in alte tari au fost cazuri de coruptie mult mai importante decit cele din Romania si care nu s-au bucurat de aceeasi atentie. In opinia lui Nastase, tratarea cauzelor profunde ale fenomenului este medicamentul impotriva acestui cancer al societatii romanesti. Seful executivului a mai spus si ca rezolvarea problemelor legate de statutul proprietatii va conduce la diminuarea numarului si amplorii cazurilor de coruptie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS