15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVacile din Plenita - „consultate“ de medicii din Craiova si Caraula

Vacile din Plenita – „consultate“ de medicii din Craiova si Caraula

Locuitorii comunei doljene Plenita sint nemultumiti ca, de mai bine de sase luni, nu au medic veterinar in localitate. Ei spun ca pentru obtinerea unui aviz semnat de un medic veterinar trebuie sa se deplaseze pina la Craiova.

„In comuna Plenita exista un tirg saptaminal de animale si piata agroalimentara in care se vind produse de origine animala (carne, brinza etc.) care nu au acte de provenienta si nici nu sint verificate de o persoana avizata. A fost o solutie temporara de aducere a inspectorului zonal, in perioada tirgului, dar problemele sanitar-veterinare nu au fost rezolvate“, a spus Alberto Marcu, unul dintre localnicii nemultumiti de situatia existenta la Plenita.

Circumscriptia sanitar-veterinara de la Plenita a fost concesionata de doctorul Emil Purcaru, de la Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului (MAPAM), pentru o perioada de 15 ani. „Deocamdata, la circumscriptia de la Plenita nu putem sa intervenim deoarece exista contractul de concesionare. Doctorul Purcaru a suferit un accident vascular si a fost internat in spital, iar acum este in perioada de recuperare. Daca va renunta la contractul de concesionare, abia atunci MAPAM va scoate circumscriptia din nou la licitatie. In prezent, acolo isi desfasoara activitatea doi tehnicieni sanitar-veterinari. Cetatenii pot sa-si rezolve problemele apelind la medicul de la dispensarul de la Caraula“, a spus doctor Eugen Diaconu, directorul Directiei Sanitar-Veterinare Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS