15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCriza financiara din administratia doljeana se adinceste

Criza financiara din administratia doljeana se adinceste

Dupa rectificarea de buget de ieri, oficialii estimeaza ca o treime din primarii nu vor avea bani pentru salarii

Administratia doljeana nu poate iesi din criza financiara cauzata de incasarile mici si de suspendarea ordonantei privind impozitul pe terenurile agricole.

Mai mult decit atit, primariile nu mai au bani sa-si plateasca salariatii si situatia se va complica, in conditiile in care sumele acordate de la bugetul central (113 miliarde de lei) au, in cea mai mare parte, destinatie speciala.

Deoarece majoritatea comunelor cu probleme au primit deja din bugetul judetului toate fondurile pe acest an, pina la sfirsitul lui 2003 aproape o treime din primarii nu vor mai avea bani de salarii, estimeaza administratia.

„Daca nu se fac urgent demersuri catre Ministerul de Finante, situatia se va agrava. Din punctul nostru de vedere, fondurile primite pentru echilibrarea bugetelor locale sint deosebit de mici“, a precizat Petre Petrescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj.

Recent, acesta a primit in audienta doi primari, de la Birca si Macesu de Sus, unde salariatii nu si-au mai primit banii din luna mai.

Prin mai multe demersuri, 25 de consilii locale au obtinut pina acum de la consiliul judetean sumele aferente echilibrarii bugetelor, insa 15 dintre ele au consumat in acest mod banii pina la sfirsitul anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS