15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateChiosc de piine la lumina lampii

Chiosc de piine la lumina lampii

• O brutarie din Rovinari care functiona ilegal a fost inchisa temporar de OJPC • SC CIPSON PROD SRL nu detinea licenta de fabricatie a piinii sau autorizatie pentru transportul acesteia • Patronul brutariei ar putea primi pina la 100 de milioane de lei amenda • Unul dintre chioscurile care vindea piine adusa de la brutaria inchisa functiona la lumina unei lampi pe gaz

O brutarie din Rovinari care functiona fara avizele necesare a fost inchisa temporar ieri de Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj. Controlul la brutaria care apartine firmei SC CIPSON PROD SRL a fost efectuat la o sesizare a primarului din Telesti, Constantin Draghici. Acesta a cumparat piine produsa de respectiva brutarie de la unul dintre chioscurile de pe raza comunei. Piinea nu avea gramajul corespunzator si costa 5.000 de lei, cu o mie de lei mai mult decit era trecut in avizul de insotire a marfii. „A fost adusa cu o Dacie papuc, iar soferul nu mi-a aratat nici un fel de documente. Am luat si eu patru piini si le-am cintarit. In loc de 300 de grame, avea 280 de grame. Au venit si alti cetateni sa se plinga de faptul ca este piinea mai mica si costa mai mult“, a declarat primarul Constantin Draghici.

Chiosc pe lampa

Inspectorii OJPC au verificat unul dintre chioscurile din satul Somanesti care vindea piine adusa de la brutaria din Rovinari. Stelian Popescu, vinzatorul, le-a explicat inspectorilor ca lui i-a spus soferul de pe masina de piine ca pretul a crescut la 5.000 de lei. Pe avizele de insotire a marfii, pretul trecut era de 4.000 de lei. In plus, chioscul de tabla nu avea autorizatie. Seara si dimineata devreme, cind primea piinea, Stelian Popescu era nevoit sa foloseasca o lampa pe gaz pentru a vedea ce face. „Patron este Gheorghe Muntean. Pe hirtie aveam pretul de 4.000 de lei, dar mie mi-a spus soferul ca s-a facut 5.000 de lei. Peste tot e asa. Din 1 septembrie s-a scumpit. Nu am cintarit piinea niciodata, iar pretul nu l-am afisat“, a spus Stelian Popescu.

Piine fara licenta de fabricatie

Brutaria din Rovinari functiona in sediul unui fost bar. Pe coca din cazane erau muste, iar pe geamurile deschise patrundea praful de afara. Nici unul dintre cei care se erau in brutarie nu a putut prezenta carnetul de sanatate. Angajatii au spus inca de la inceput ca brutaria functioneaza fara licenta, aceasta fiind in curs de obtinere. Inspectorul Gina Gramada a precizat: „Brutaria functioneaza fara licenta de fabricatie inca din luna iunie a acestui an si nu exista autorizatie sanitara nici pentru masina de transport a piinii. Ultimul buletin de analiza produs finit este din iunie. Nici chioscul din Somanesti nu avea autorizatie. Brutaria a fost inchisa temporar si patronul va fi amendat cu pina la 100 de milioane de lei.“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS