18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCantina ELECTROPUTERE, data AJOFM Dolj

Cantina ELECTROPUTERE, data AJOFM Dolj

Unul dintre activele societatii ELECTROPUTERE Craiova, cantina unitatii, a fost trecut intr-un proiect pentru a fi cedat ca activ Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, in contul datoriei de circa sapte miliarde de lei pe care societatea o are catre fondul de somaj. Ovidiu Musetescu, ministrul privatizarii, ar fi de acord cu acest transfer, a anuntat ieri administratia doljeana. Reprezentantii celor doua institutii analizeaza posibilitatile legale, intrucit cantina figureaza ca activ si in dosarul de privatizare intocmit de APAPS, asa incit va fi nevoie de un proiect de hotarire de guvern.

Birou de relatii cu somerii

Reprezentantii AJOFM sustin ca nu se stie daca activul poate compensa cele sapte miliarde. In acest spatiu vor fi amenajate birourile de relatii cu publicul, deoarece in actualul sediu cele 3-400 de persoane care vin zilnic acolo stau la coada direct in strada, din lipsa de spatii.

Pe lista activelor sociale care puteau fi cedate mai figurau spitalul si stadionul, care fusesera cerute cu titlu gratuit de Consiliul Local Craiova, insa actiunea a fost blocata de fostul prefect Cornel Mondea. Oficialii de la ELECTROPUTERE spun ca spitalul intreprinderii nu mai are statutul de activ social, deoarece a fost dezafectat (si deci nu mai exista obligatia de a-l da primariei). In aceste conditii, el poate fi vindut ca orice fel de cladire, la fel cum s-ar putea intimpla si cu stadionul aflat, inca, in patrimoniul societatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS