12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePresedintele PUR Mehedinti si-a dat demisia din partid

Presedintele PUR Mehedinti si-a dat demisia din partid

Constantin Zimtea a declarat ca nu se regaseste in noua doctrina, de centru-dreapta, a Partidului Umanist Roman

Presedintele Partidului Umanist Roman (PUR), filiala Mehedinti, Constantin Zimtea, si-a dat ieri demisia din partid, la scurt timp dupa ce conducerea centrala a organizatiei politice pe care o conduce a decis ruperea protocolului de colaborare cu PSD.

Zimtea a spus ca este vorba de o decizie personala: „Motivul principal este acela ca am fost, sint si voi ramine un om de centru stinga si nu ma mai regasesc in doctrina Partidului Umanist Roman, care, in ultimul timp, s-a declarat de centru-dreapta“. Liderul umanistilor mehedinteni s-a numarat si printre cei 16 care s-au opus simbata trecuta ruperii protocolului cu PSD. Constantin Zimtea detinea in Mehedinti cea mai importanta functie publica a unui membru PUR, respectiv cea de vicepresedinte al consiliului judetean.

„Nu am primit nici o oferta, dar voi decide in zilele urmatoare!“

Dupa alegerile din anul 2000, PUR a obtinut in Mehedinti doua posturi de consilieri, dintr-un total de 37, in baza protocolului de colaborare politica incheiat cu PSD, si un post de vicepresedinte al consiliului judetean. Fostul presedinte al PUR Mehedinti a spus ca isi rezerva citeva zile de gindire inainte de a decide in ce directie politica va merge mai departe: „Nu am primit nici o oferta, dar voi decide, in acest sens, in zilele urmatoare“. Mai mult ca sigur, Constantin Zimtea se va inscrie in PSD si va lua cu el o mare parte din presedintii de organizatii locale si simpli membri de partid.

Lui Zimtea i se va asigura un viitor post in administratia publica locala, desi ar putea candida si la functia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin. Ieri dupa-amiaza era anuntata o sedinta extraordinara cu membrii Biroului Permanent, in care vicepresedintele Consiliului Judetean Mehedinti sa le aduca acestora la cunostinta decizia luata. Mai multi membri din conducerea PSD Mehedinti dadeau ieri ca sigura, in urmatoarele zile, inrolarea lui Constantin Zimtea si a sustinatorilor lui, in rindurile partidului de guvernamint.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS