12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii de proximitate gorjeni invata meserie de la colegii elvetieni

Politistii de proximitate gorjeni invata meserie de la colegii elvetieni

In cadrul unei conferinte care a avut loc la sediul IJP Gorj, comisarul-sef Nicolescu si prefectul Toni Grebla s-au subapreciat reciproc

O parte dintre angajatii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Gorj vor deveni in cel mai scurt timp politisti de proximitate. Acestia vor urma mai multe cursuri de specializare sustinute de politisti din Elvetia. Pentru implementarea programului de infiintare a politiei de proximitate, Serge Chatelain, politist in orasul elvetian Geneva, a venit ieri la Tirgu Jiu pentru a le impartasi colegilor din Gorj experienta sa de peste 20 de ani. In cadrul unei intilniri care a avut loc la sediul IJP Gorj, comisarul-sef Constantin Nicolescu i-a prezentat oaspetelui elvetian un bilant al activitatii pe primele sase luni ale anului.

Din datele oferite reiese ca Gorjul se situeaza pe primul loc in tara in ceea ce priveste numarul de infractiuni comise la mia de locuitori. Comisarul-sef Nicolescu a precizat ca media de virsta din IJP Gorj este de 33 de ani, la agenti, si de 43 de ani, la cadrele de conducere. In Motru si Rovinari sint cele mai mari grupuri de infractori. In aceste locuri, actiunea politistilor de proximitate ar putea reduce numarul infractiunilor.

Elvetianul a facut fotografii in timpul conferintei de presa

In momentul in care i-a dat cuvintul prefectului de Gorj, comisarul Nicolaescu l-a numit pe Toni Grebla subprefect, dupa care a revenit.

Dupa ce a vorbit despre importanta politistului de proximitate, spunind ca pentru implementarea programului va avea o convorbire cu seful statului major al Politiei din Geneva, prefectul Grebla i-a intors replica lui Constantin Nicolescu, numindu-l subcomisar. Serge Chatelain a facut fotografii in timpul conferintei de presa, apreciind ca si in Gorj va prinde ideea politistului de proximitate. Cursurile care vor fi tinute pentru politistii din Gorj vor urmari imbunatatirea cunostintelor de psihologie si deprinderea unor abilitati care vor inlesni comunicarea cu cetateanul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS