15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Extraordinara“ pentru cirpirea bugetelor de la regii

„Extraordinara“ pentru cirpirea bugetelor de la regii

Municipalitatea craioveana a inceput seria discutiilor pe baza informarilor rezultate in urma controalelor economico-financiare la regiile din subordine. Primele intrate in focuri au fost Regia de Apa si Regia Autonoma de Transport, unde au fost inregistrate, conform datelor, pierderi de 18, respectiv 20 de miliarde de lei. La Regia de Apa, tichetele de masa acordate salariatilor reprezinta jumatate din suma.

Directorul Leonida Nicolaescu a declarat ca se vede nevoit sa ia citeva masuri pentru reducerea pierderilor: „Renuntarea la tichetele de masa este doar una dintre masurile propuse la sedinta. In plus, este vorba de reduceri de cheltuieli cu energia electrica, cu combustibilii, dar si a celor administrative. Deocamdata, nu s-a pus problema renuntarii la unii dintre salariati. In ceea ce priveste tichetele de masa de care beneficiaza cei 1.100 de salariati, speram sa revenim la acordarea lor cind regia va sta mai bine la capitolul financiar“.

In cazul Regiei de Transport s-au propus citeva masuri pentru diminuarea pierderilor: reducerea traficului pe traseele unde exista un flux scazut de calatori, acordarea de reduceri la abonamente si pentru alte categorii sociale (pensionari, persoane defavorizate), intensificarea controalelor pe autobuze pentru a depista calatorii fraudulosi, marirea frecventei autobuzelor si tramvaielor pe traseu in orele de virf.

Dupa ce va fi discutata si situatia Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ si a Regiei de Termoficare (unde, de asemenea, se inregistreaza pierderi importante), planul de masuri va fi supus spre aprobare Consiliului Local Craiova, care se va intruni in sedinta extraordinara pe 10 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS