17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024

Scurte stiri

Hunedoara

Incepind de simbata, la robinetele hunedorenilor curge mai putina apa. Din cauza restantelor neachitate la SC Electrica SA si a secetei care afecteaza rezervele de apa, Regia Autonoma de Interes Local Hunedoara a intrerupt furnizarea apei potabile catre populatie si agentii economici, zilnic intre orele 18.00 si 8.00. Masura este adoptata pentru o perioada nedeterminata.

Prahova

Vasile E. din comuna prahoveana Gherghita, satul Finari, se simtea persecutat peste masura de nevasta, fiica si ginere. In conceptia lui, acestia se coalizasera ca sa-i faca zile fripte reprosindu-i ca bea fara masura si nu munceste, desi e inca in putere la 47 de ani si ar putea s-o faca, pentru a contribui si el la cheltuielile casei. Vasile le-a tinut piept ca un martir destul timp. Dar cum e si el om, i-a ajuns rabdarea la capat. Asa ca, beat fiind, adica in starea lui naturala, si-a zis ca a venit momentul razbunarii. Ca sa le dea o lectie cirtitorilor din ograda sa, Vasile a pus duminica seara foc casei in care locuiau cu totii. Focul s-a intins cu repeziciune, pagubele fiind, dupa estimarea pompierilor, de 150 de milioane de lei. Putin a lipsit ca piromanul sa nu fie luat la bataie cu reteveiul de nevasta si de fiica. In schimb, s-a ales cu dosar penal pentru distrugere.

Galati

O actiune de amploare a avut loc duminica in comuna galateana Brahasesti, cind sute de oameni care erau conectati ilegal la reteaua electrica au fost luati prin surprindere. Lucratori ai Politiei Tecuci, ai Postului de politie Brahasesti, 14 jandarmi si 37 de lucratori ai Electrica au descins la locuintele celor care nu isi mai platisera facturile la energia electrica de citiva ani, dar si la domiciliile celor care s-au bransat ilegal la reteaua eletrica. Lucratorii de la Electrica au recuperat 189 de milioane de lei de la datornici. Au fost identificati zece consumatori care sustrageau curent electric, au fost debransate 41 de case si reziliate 19 contracte pentru neplata facturilor.

Vilcea

Braconierii au actionat din nou vineri seara, in zona Marcea-Ionesti, Vilcea. De data aceasta, infractorii au scapat datorita nivelului scazut al Oltului. Din cauza secetei din aceasta vara, Oltul si-a micsorat nivelul, ceea ce le-a permis braconierilor sa-i zareasca de departe pe paznicii Asociatiei Judetene pentru Vinatori si Pescari Sportivi si sa fuga. Ei au lasat in urma circa 200 de metri de setca pe care echipa AJVPS a ridicat-o in vederea confiscarii. Seceta are, insa, si un rol benefic, si anume acela ca a mai redus cit de cit numarul braconierilor piscicoli din aceasta perioada.

Braila

Doar 44 la suta dintre elevii braileni care au sustinut cea de-a doua sesiune a examenului de capacitate din acest an au reusit sa obtina note de trecere. Promovabilitate mai mare s-a inregistrat la scolile din mediul rural, insa acestea au avut doar citiva candidati. Notele obtinute de elevi au fost si ele foarte slabe. La centrul de examen nr. 1, dintre cei 145 de admisi, numai sase au obtinut medii peste 7 si unul singur medie peste 8.

Salaj

Inspectoratul Judetean de Politie Salaj anunta ca, in vederea cresterii operativitatii in rezolvarea solicitarilor populatiei, din 28 august, apelurile telefonice la numarul 955 de la un post fix sau telefon public de pe raza Zalaului sint preluate de catre ofiterul de serviciu de la Politia Zalau. Toti cei care suna fara un motiv intemeiat sau fac glume de prost gust, tinind linia telefonica ocupata, sint atentionati ca apelurile sunt monitorizate, prin afisarea numarului de telefon. Impotriva acelora care nu inteleg ca, pentru a forma numarul de telefon 955, trebuie sa te confrunti cu o problema reala, se vor lua masuri de sanctionare, potrivit legii.

Sibiu

La aproape 30 de metri de intrarea in Gradina Zoologica din Sibiu, jandarmii au gasit cadavrul unui nou-nascut, mort de patru zile. Politia a demarat o ancheta pentru identificarea mamei. Descoperirea macabra a survenit intr-o actiune de colectare a deseurilor din plastic, care a avut loc simbata, in padurea Dumbrava. In timp ce aduna sticlele aruncate in padure, o echipa de jandarmi a avut surpriza neplacuta sa dea peste un fat aflat in stare de putrefactie. „Locul a fost izolat. Am chemat politia si medicii legisti. Ei vor stabili daca fatul a fost nascut viu sau mort, dupa care vom pleca in cautarea mamei“, explica maior Nelu Fatache, adjunctul comandantului Jandarmeriei sibiene. Primele cercetari au scos la iveala faptul ca nou-nascutul a fost omorit in urma cu trei sau patru zile. El a fost pus intr-o punga din plastic si aruncat in padurea Dumbrava. Pentru comiterea infractiunii de pruncucidere, mama risca sa petreaca intre doi si sapte ani dupa gratii.

Mures

La 24 de ani, un tinar clujean si-a ucis mama, apoi a incercat sa se sinucida in acelasi mod, intoxicatie cu gaz metan, din cauza ca nu-si mai suporta mama alcoolica. Duminica, un localnic a sesizat politia din comuna despre faptul ca i-a gasit decedati intr-o locuinta pe Aurelia Cernean si Radu Cernean, iar in casa se simte un miros puternic de gaz metan. Cercetarile intreprinse la fata locului au dus la identificare persoanelor din casa si s-a constatat ca Radu Cernean mai respira. Politistii au luat masura transportarii tinarului la Spitalul Municipal Turda, unde a fost internat la Sectia anestezie si terapie intensiva, cu diagnosticul intoxicatie cu gaz metan. In urma verificarilor s-a mai constatat ca Aurelia Cernean (48 de ani) si fiul acesteia, Radu Cernean (23 de ani), locuiau in Cluj-Napoca, iar locuinta in care au fost gasiti era resedinta ocazionala a femeii. Potrivit politiei, tinarul a mai avut multe conflicte cu mama sa, din cauza ca acesta era alcoolica. El a hotarit sa se sinucida, iar pe mama sa sa o omoare in acelasi mod, mai precis, deschizind gazul metan in locuinta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS